19.- 20. august viser gårdens flere end 20 foreninger sig frem

I Weekenden den 19.- 20. august afholdes der Høst & Aktivitetsdage på Knivholt.

Der er tale om et par dage, hvor mange af foreningerne på Knivholt vise sig frem, og der vil være et væld af aktiviteter over hele gården.

- Vi har sat fokus på at skabe aktiviteter for alle lige fra børnefamilier til pensionister. Samtidig vil vi gerne vise, hvad mange af de over 20 foreninger, som har hjemsted på gården, beskæftiger sig med, lyder det fra Knivholts Venner, der er tovholder.

For børnene bliver der skabt et børnehjørne i laden med masser aktiviteter. De kan prøve at leje i en stak halm, ligesom der vil være mulighed for prøve ponyridning fra gårdspladsen ponyridning, kørsel med små traktorer. Spejderne laver snobrød m.v. over bål i gårdspladsen, og som noget nyt vil der være syng sammen i laden om lørdagen. Samme dag kan man møde folkene fra Energibyen, der er flyttet på Knivholt i år. Der kan man få gode råd omkring energirenovering.

Høstgudtjeneste

- Igen i år gentager vi succesen med udendørs høstgudstjeneste om søndagen i haven. Den arrangeres af Bruce fra Flade Kirke sammen med organisten Knud Erik Trane og Tina Siel.

I marken stiller folkene fra Dansk Veteran Traktorklubben med et stærkt hold, der vil sørge for at få høsten i hus. Man kan opleve den gamle selvbinder høste havren, se negene blive sat i traver og "tærsket" med det gamle tærskeværk. Der vil blive pløjet med de gamle traktorer. Foreningen dækker et stort geografisk område, hvor alle der har lyst kan komme og være med.

Man kan opleve masser af sjældne, gamle dyreracer køer, heste, geder, får og grise. Den lokale Fjerkræklub har deres årlige udstilling i haven, og man kan møde folk fra brevdueforeningen, der slipper duer løs kl. 12 om lørdagen.

I Gårdspladen vil der være en stor udstilling af Veterankøretøjer bl.a biler, motorcykler og knallerter. Smedene vil have gang i essen. Træfolkene gang i drejebænkene Man kan møde Bilavet, der vil fortælle om honningproduktionen og give rundvisning i Skolebigården. Det lokale bjeskelav vil fortælle om Bjeskens tilblivelse, og man kan være så heldig at smage den lokale Bjesk. Der vil være åbent i Gårdbutikken, hvor man har mulighed for at nyde de lokale grøntsager produceret af den Social Økonomiske Forening "Knifholt".

Folkedans og sang

I Vestre Lade vil der lørdag eftermiddag være syng sammen eftermiddag med Folkedanserne samt orkestret fra Skagen Viseklub; mens De lokale Linedanseren vil give opvisning om søndagen. Derudover vil laden rumme en af Danmarks største samlinger af modeltraktorer. "Kreastedet" har en arbejdende stand med håndarbejde, man kan opleve læderarbejde, og man kan møde folkene fra Sognefogedgården, der vil vise, hvordan man vaskede i gamle dage. Masser af underholdning mens man kan nyde Cafeens fortræffeligheder.

Derudover vil Hangarens Venner vise rundt ned til hangaren, hvor de vil fortælle om den gamle flyveplads samt Flygtningelejren. Tovholder Bjarne Jørgensen vil guide folk rundt i "Den økologiske Frugtlund", der er under etablering.

Høst & Aktivitetsdagene er et fælles arrangement for de mange foreninger, der deltager med Knivholts Venner som tovholder.

Høst og Aktivitetsdagene bliver afviklet for 9. gang med det største og mest alsidige program til dato.

- Jo i denne weekend skulle der gerne være noget for enhver smag i alle aldre . Og så er der fri entre - noget de fleste vendelboer kan forstå, slutter Olav Madfsen fra Vennerne med et smil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...