Afghanistan – Mod en lysere fremtid. Dette foredrag holdes af Fariha Olawi og bestyrelsesmedlem Sayed Olawi fra DAHF tirsdag d. 19 november på Frederikshavn bibliotek kl 19.30.

Foredraget omhandler Afghanistan udvikling gennem årene, og hvordan en forening fra Frederikshavn kan bidrage til at udviklingen går i positiv retning.

Afghanistan har længe været et land, præget af krig, som har gjort at leveforholdene i landet har været dårlige. Dette både indenfor uddannelse, sundhedssystemet, socialt udsatte mm. Vi ønsker en lysere fremtid for Afghanistan på alle områder. Er du nysgerrig på hvordan vi kan bidrage til dette? Så kom gerne til vores foredrag.

Dansk Afghansk Humanitær Forening (DAHF), med rod i Frederikshavn, har i flere år sendt containere med genbrugsudstyr til Herat i Afghanistan. Disse har været fyldt med skolemøbler, computere, hospitalssenge, kørestole m.m. Fokusområderne er at hjælpe børn og socialt udsatte igennem uddannelsessystemet, sundhedsvæsenet samt handicapinstitutioner.

Især har vi fokus på uddannelse og at det skal være lige både for kvinder og mænd. Skolegang for piger har ikke været nogen selvfølge, men vores samarbejde med vores partner ”OLAWI” i Herat har medført at flere afghanske forældre sender både piger og drenge i skole. Kampen for ligestilling fortsætter i Herat, og flere piger sendes nu i skole grundet vores samarbejdspartners forhandlingsindsats.

”Uddannelse er det mest kraftfulde våben, som du kan bruge til at ændre verden med”.

Der vil bl.a. være nogle rørende historier fra de mennesker, som har fået hjælp, men også dem som fortsat mangler hjælp. Foredraget vil dermed kunne belyse hvordan situationen er i Afghanistan aktuelt, og hvordan vi kan hjælpe fremadrettet.

Alle er velkomne til at komme for at høre nærmere omkring vores udviklingssamarbejde i Afghanistan, og hvordan vi sammen kan bidrage til en lysere fremtid for Afghanistan.

Der er mulighed for at stille spørgsmål og komme med forslag til hvordan du mener vi kan gøre en større forskel. Måske du kan være med til at gøre en forskel allerede i dag?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...