Egon Nielsen fortæller historien om den frederikshavnske fiskeskipper, som smuglede cigaretter fra Polen til Danmark

FREDERIKSHAVN: Onsdag 12. december får Onsdagsklubben ved Frederikshavn Kirke besøg af tidligere tolder Egon Nielsen, Frederikshavn, der blandt andet vil fortælle om, hvordan man uddanner hunde til at finde narkotika og penge, samt arbejdet som narkotika-hundefører, ligesom der vil blive fortalt beretninger om livet i Toldvæsenets tjeneste.

Egon Nielsen vil berette om en tidligere fiskeskipper fra Frederikshavn, der blev transportør af mange millioner cigaretter fra Polen til Danmark.

Beretningen handler om en ganske almindelig familiefar, der blev opsøgt af en smuglerbande fra Aalborg, der tilbød ham så mange penge for smugleriet, at han ikke kunne sige nej.

Vi får hele beretningen om fiskeskipperens smuglertogter fra han sejlede fra Frederikshavn til ankomst i Polen, og om hvordan cigaretterne blev indsmuglet i Danmark, skønt de flere gange var ved at blive taget af toldvæsenet.

Smuglertogterne endte, da fiskeskipperen kuldsejlede i et frygteligt stormvejr i farvandet ud for Langeland.

Egon Nielsen lærte fiskeskipperen/smugleren at kende i sit foreningsarbejde i Frederikshavn, hvor han var frivillig leder i 50 år. De havde et meget fint samarbejde, og Egon Nielsen fik først beretningen efter han var blevet pensioneret fra toldvæsenet.

Det skal tilføjes, at fiskeskipperens kone ikke kendte noget til ovenstående beretning, hvorfor fiskeskipperen forbliver anonym.

Egon Nielsen har skrevet en bog om Danmarks Smuglerkonge.

Onsdagsklubben håber, at mange vil komme og høre ovennævnte, det bliver helt sikkert både spændende og interessant.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...