Elsk Frederikshavn kom lige forbi og tilbød at male krisecentrets værelser

FREDERIKSHAVN: I Frederikshavn kommunes Krisecenter er man vant til at skulle tage vare på kriseramte kvinder, og det kan være en kæmpe udfordring i sig selv. I Danmark er der hvert år 38.000 kvinder, der bliver udsat for vold og trusler på livet.

- Derfor var vi helt målløse, da der kom nogen og spurgte, om ikke vi havde brug for hjælp, fortæller leder af centret Inge Bergstedt.

Den tilbudte hjælp gik på vedligeholdelse og opfriskning af lokaler og haven.

- I det daglige har vi ikke ressourcer til at tænke på de ting – så vi fik helt julelys i øjnene og tog imod tilbuddet med kyshånd.

Og en lørdag morgen troppede der så en hel flok mænd og kvinder op, som var klar til at tage fat på opgaverne: maling af fire værelser og et køkken plus opretning af en gammel terrasse, der var blevet lidt miserabel. Desuden blev der gravet to huller til et par trampoliner, der monteres til foråret.

Heidi Lehm og Anne Gottlieb er kirke- og kulturmedarbejdere i henholdsvis Abildgård og Bangsbostrand sogne.

De har sammen med kolleger i Frederikshavn og Strandby sogne kastet sig ud i et diakoniprojekt, som på landsplan hedder ”Elsk Danmark”, men lokalt hedder ”Elsk Frederikshavn”.

Og det var ud af det arbejde - tilbudet udsprang.

- Elsk Danmark er et voksende netværk af kirker, kristne fællesskaber og efterskoler med en fælles diakonal vision om at engagere danskerne i at elske deres byer med udgangspunkt i værdierne venlighed, hjælpsomhed og gæstfrihed – på tværs af indkomst, bopæl, alder, hudfarve, religion og uddannelse, siger Heidi Lehm.

- Det vil sige, at vi gerne vil øve os i, at hjælpsomhed, gæstfrihed og venlighed er synlig og tilgængelig for alle, siger Heidi videre.

- Da vi opdagede muligheden for at hjælpe krisecentret, var der straks adskillige villige hænder, der var parate til at tage fat.

- Der er faktisk mange, der gerne vil hjælpe medmennesker, og vi fortsætter projektet, som meget gerne vil have flere med – uanset om man er engageret i folkekirken eller ej.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...