Tirsdag 23. juli kl. 10-16 i Føtex Frederikshavn er der mulighed for gratis at få syet gamle herreskjorter om til et indkøbsnet. Man skal blot medbringe to brugte herreskjorter, så bliver de syet om til et bæredygtigt, miljøbevidst indkøbsnet, mens du handler ind som normalt i Føtex Frederikshavn.

Bag det lokale tiltag at sy gamle herreskjorter om til indkøbsposer står, teamkoordinator i Føtex Frederikshavns frugt og grønt afdeling, Maiken Schøning Bruun og hendes mor, tekstil konstruktør og skrædder, Lene Schøning Bruun. De har begge stor interesse for at sy, og har også syet mange af deres egne indkøbsnet gennem tiden. Nu har de sammen fået ideen til dette tiltag, for at sætte fokus på bæredygtighed og begrænse brugen af plastik.

- Jeg er ret sikker på, at plastikposer er noget af det, som vi sælger allermest af i butikken, siger Maiken Schøning Bruun.

Projektet blev lanceret på Facebook 15. juli, og det er blevet så populært, at man overvejer at finde flere ledige hænder, som kan hjælpe til ved symaskinerne.

Maiken Schøning Bruun og Lene Schøning Bruun glæder sig til at se, hvordan det kommer til at gå 23. juli i Føtex Frederikshavn. De er positive og håber, at udslaget bliver ligeså, så projektet kan fortsætte.

”Forhåbentligt bliver folk så glade for deres nye indkøbsnet, at de tager det med igen næste gang de handler”, siger Maiken Schøning Bruun.

Med sit job som koordinator i frugt og grønt afdelingen synes Maiken Schøning Bruun, at det er oplagt at arbejde på tiltag, som tager Føtex Frederikshavn i en mere miljøbevidst retning. Hun håber desuden, at dette vil få en bæredygtig indflydelse på kunderne.

”Flere og flere kunder tager sit eget indkøbsnet med, men vi kender jo alle det med, at man lige smider en plastikpose op på båndet, fordi det er så nemt. Så det her tiltag er simpelthen skabt for, at gøre det nemmere for kunden at tage det bæredygtige valg”, fortæller hun.

Efter megen diskussion mellem mor og datter om hvorledes projektet kan lade sig gøre, blev de enige om, at aflagte herreskjorter er vejen frem, da det er den den nemmeste løsning på et bæredygtigt indkøbsnet. Herreskjorten sikre nemlig, at der er nok stof til et helt net, og desuden er det hurtigere at sy et net af en skjorte. Maiken Schøning Bruun og Lene Schøning Bruun bestræber sig på, at kunderne kan aflevere deres skjorter i forområdet, ordne indkøbet og få udleveret deres nye net så snart de er færdige. Derfor skal de to ivrige initiativtagere nå at sy et helt net inden kunden er færdig med at handle, så de håber at symaskinen kan følge med efterspørgslen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...