Henrik Buchholtz kom til træningen i Atletcentret onsdag aften og overrakte Ffi Brydning en check på kr. 22.000. Plus en brydeven i naturlig størrelse, iført brydedragt og alle medaljerne limet på kroppen.

Henrik har på eget initiativ solgt 120 stk. af sin medaljesamling, for at bidrage til de unge bryderes stævneaktiviteter og talentudvikling.

Alle bryderne hørte om nogle af medaljernes historie, hvor de var vundet og hvordan. En medalje af bronze var vundet i Japan i sumobrydning. En stilart som ikke dyrkes i Europa. En inspirerende tale om kammeratskab, klubånd og dengang han blev klubmester i 28 kg efter 12 kampe

Brydevennen bliver udstillet i en glasmontre i Atletcentrets indgang, med en plaquette med navnene på dem som har købt en eller flere medaljer.

Der har været støtte og opbakning fra familie, tidligere holdkammerater og modstandere med mere fra blandt andet Frederikshavn, København, Herning, Esbjerg og Solvang i Californien.

Henrik Buchholtz vandt fra 1990 til 2001 seks individuelle DM-guldmedaljer som senior. Derudover har han et utal af medaljer fra andre stævner og var landsholdsbryder i en årrække.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...