Ordblindhed er noget man kan løse med digitale hjælpemidler, siger den færdigudlærte skibsmontør

KOMMUNEN: Da Henrik Svendsen var færdig med 9. klasse, var han ikke i tvivl om, at han skulle være skibsmontør.

Det var onklen nemlig uddannet som, at Henrik havde altid selv rodet med teknik og motorer.

- At jeg er ordblind, fik mig ikke til at tvivle på, om jeg kunne – hvorfor dog det? Erhvervsuddannelse er meget praktisk anlagt, og jeg har digitale hjælpemidler, der kan hjælpe mig i hverdagen, når der skal læses eller skrives.

Sådan siger den nyudlærte skibsmontør Henrik Svendsen fra Læsø, når man spørger ham, om hans ordblindhed gjorde ham usikker på, om han kunne gennemføre erhvervsuddannelsen på EUC Nord.

Han fik læreplads hos Østerby Smede- og Maskinværksted på Læsø for snart fire år siden, og nu står han med sit svendebrev med et flot 12-tal som kronen på værket.

- Jeg vidste godt, det var gået godt til svendeprøven, så jeg håbede på et 10-tal. Jeg blev glad og overrasket, da jeg fik 12-tallet - og min mester var stolt.

I dagligdagen benytter Henrik sig af digitale hjælpemidler på sin telefon, der fx kan scanne tekst og læse den op for ham.

Det fungerer for ham, og selv hans lærere lagde ikke mærke til hans ordblindhed, før han selv fortalte om det.

Tal og teknik har til gengæld aldrig voldet Henrik nogle vanskeligheder – tværtimod.

Henrik fortæller, at nu skal der festes.

Men mandag er der igen arbejdsdag for på hans arbejdsplads laver de meget arbejde på fiskekuttere, og de er derfor ikke ramt af coronaen som andre maritime virksomheder i Nordjylland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...