Peter Have Jensens nye bog præsenteret - på gerningsstedet

SKAGEN: De første hints om, at der er noget i gære, får vi på vej ud af Aalbæk og igen i den store rundkørsel på Skagensvej nord for byen: Kæmpestore reklameskilte med Peter Have Jensens glade ansigt smiler til dig under store typer med ordene "Penge, magt, sex" - og så de tre bøger i Janus La Cour-trilogien: Grand Cru Klubben, Imperiet og Hellerupugen.

Sidstnævnte udkom i går og blev - selvfølgelig - præsenteret i Skagen. I uge 29, kendt som Hellerupugen, hvor store dele af det københavnske jetset er taget nordpå og fester igennem. I Skagen. Eller på Skagen, som det vist hedder i de kredse.

Persongalleriet i Peter Have Jensens romantrilogi er skåret ud af det samme miljø: De rige, de kendte, de adelige - kort sagt den københavnske overklasse.

Den tidligere revisor, der i december lagde budgetter og tal på hylden og sprang ud som fuldblods thriller-forfatter, havde indbudt til reception i gårdhaven hos 1010Vin midt i Skagen, hvor familie og venner og bekendte fra det lokale jetset-miljø samledes til vinsmagning hos Henrik Tachau og musikalsk underholdning fra Lene Siel og Knud-Erik Thrane. Og oplæsning fra forfatteren til "Hellerupugen". Der ikke har fortrudt sit karriereskift fra revisor til forfatter.

- Jeg føler mig som de røde køer, der bliver sluppet fri og kommer på græs efter at have stået inde hele vinteren, siger den målrettede forfatter. Der helt bevidst har valgt karakterer fra overklassen som hovedpersoner i sin romantrilogi.

- Det er en forretningsmæssig beslutning. De fleste andre forfattere som Jussi Adler og Jo Nesbø og andre skriver om halvt subsistensløse fordrukne karakterer, så jeg synes, der var brug for at flytte fokus til det øverste segment i befolkningen, siger Peter Have. Der ikke er kendt for at ligge under for Janteloven.

- Nu skal vi have romanerne udgivet internationalt, og så er planen, at der skal laves en Netflixserie over bøgerne. Det har været mit store mål lige fra starten af - og så har jeg da i underbevidstheden skitserne til en fjerde bog, siger forfatteren Peter Have Jensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...