Igen i år var der masser af forskellige nationaliteter samlet i Maskinhallen til arrangementet Hele verden i Frederikshavn, som denne gang havde dansen i centrum.

I sin åbningstale påpegede Birgit Hansen vigtigheden af at vi alle skal være åbne uanset forskelligheder og møde hinanden med åbenhed, nysgerrighed og omsorg. Det her arrangement er det vigtigste arrangement for integration i kommunen på én dag. Og at mødes i virkeligheden det handler ikke om at give håndtryk, men om at nedbryde fordomme og tale sammen sluttede Birgit Hansen med reference, til ugens landsdækkende debat.

Efterfølgende sang Jean Francois Bilombele, som stammer fra Congo, en velkomstsang på sit modersmål. Sangens titel betød oversat: Hej, hej mine venner og han oversatte en del af teksten til dansk: Danmark er et skønt land, et dejligt land, et fredeligt land – i Danmark er der ingen problemer -mens der taktfast blev klappet i salen.

Herefter var madboderne åbne. Bordene var dækket med farvestrålende retter og der bredte sig en herlig duft af krydderier i rummet. Repræsentanter fra 13 forskellige lande, serverede lokale retter og mange havde iført sig de lokale klædedragter.

En stor børnegruppe fra Burma indledte danseopvisningen og resten af dagen vekslede det mellem muligheden for at mødes, smage på de lækre retter og opleve forskellige danse- og musikopvisninger på scenen.

En fantastisk dag i en fyldt Maskinhallen, hvor der var masser af glæde og snak på tværs af oprindelser og kultur. Et arrangement man kun kan blive glad og beriget af at deltage i.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...