Der er fokus på det nye tilbud til alle 3. g’ere ved Åbent Husarrangementet 9. januar

KOMMUNEN: Torsdag 9. januar slår Frederikshavn Handelsskole dørene op til åbent hus for alle interesserede kl. 19.

Her kan man blandt andet høre om den nye mulighed for et tre ugers studieophold i Seattle, USA.

- I dag får vores tredjeårselever på globaliseringslinjen tilbudt to ugers studietur til Kina, men vi vil gerne udvide med et globalt tilbud til alle i 3.g.

De kan nu komme på et studieophold i tre uger i Seattle, hvor de bor privat hos en amerikansk familie og får undervisning på University of Washington, siger rektor Mik Ingenuus.

Det er Experience America, der arrangerer turen.

De har gode kontakter til store virksomheder som fx Amazon, Boeing, Facebook og Microsoft, og der kommer til at indgå besøg hos nogle af giganternes hovedkontor.

Tilbuddet gælder alle 3.g elever, og globaliseringselever på HHX kan fremover vælge mellem studietur til Kina eller studieophold i USA.

Katarina Smed Kruuse går i dag i 3.g på HHX globaliseringslinjen. I 1. g var hun i Bruxelles, 2.g i Athen og i 3. g har hun været på to ugers studietur til Kina.

- Jeg var grebet af det her med det internationale og at rejse og få et globaliseret perspektiv, så derfor valgte jeg globaliseringslinjen. Det er superfedt at komme ud i verden og opleve ting og se kulturen i stedet for bare at læse om det, fortæller hun.

Til åbent hus kan man også blive klogere på de tre uddannelsesretninger på Frederikshavn Handelsskole og de mange linjer, man kan vælge.

Erhvervsuddannelserne (EUD) klæder de studerende på til mødet med erhvervslivet inden for brancherne detail og handel. Den fireårige EUX giver både en vej direkte til erhvervslivet inden for kontor, handel eller detail og adgang til at fortsætte på en videregående uddannelse.

HHX er en treårig gymnasial uddannelse, hvor man kan vælge retningen Sprog, Økonomi, Globalisering eller Iværksætteri. HHX giver adgang til de videregående uddannelser.

- Vores uddannelser rummer et væld af muligheder for en direkte vej til en karriere i erhvervslivet eller til at tage en videregående uddannelse. Vi håber, at mange unge mennesker og deres forældre vil kigge forbi til åbent hus, hvor vi står klar til at synliggøre indhold og muligheder i de forskellige uddannelser, siger Brian Andersson, direktør på Frederikshavn Handelsskole.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...