Allan Juul Jensen har været frivillig i beredskabet i 40 år

FREDERIKSHAVN: 40 år efter det, der bare skulle være en kort tur i Zebra Kiosken i Søndergade i Frederikshavn, har den korte tur stadig konsekvenser for 62-årige Allan Juul Jensen.

I kiosken mødte han nemlig en bekendt, som var førstehjælpsinstruktør i civilforsvaret, og han havde brug for en figurant til undervisningen.

Allan Juul Jensen kom til at sige ja til at være figurant, og det blev et ja med konsekvenser.

For det blev ikke bare til den ene tjans som figurant.

Det blev til, indtil videre, 40 års tjeneste i civilforsvaret og senere Nordjyllands Beredskab.

- Jeg havde ellers lovet mig selv aldrig at trække i uniform igen efter soldatertiden, fortæller han med et smil, som vidner om, at de 40 tillægsår i uniform nok ikke har været så værst endda.

Tirsdag 7. maj blev han så belønnet for fire årtiers frivillig indsats, da han blev hædret med Hæderstegn for god tjeneste i redningsberedskabet, som Kong Frederik den IX indstiftede i 1963.

Har været med til det meste

- Jeg bliver her, så længe jeg kan. Det er sjovt, og der er et godt kammeratskab mellem os frivillige. Vi kan lave fis med hinanden, og der vigtigt, når vi er ude lang tid ad gangen, fortæller 40 års jubilaren.

Allan Juul Jensen husker især større naturbrande, som den i Dokkedal i fjor, hvor de var på arbejde i dagevis.

Alene en dag i fjor var der 31 naturbrande rundt omkring i Nordjylland, og da var der virkelig bud efter de frivillige i beredskabet.

Sammen med de øvrige frivillige i beredskabet har han også været til at slukke brande på lossepladsen ved Ravnshøj, hvor affaldsdynger brændte i både 2017 og 2018.

Allan Juul Jensen var også med til at nedkæmpe den store brand i Tranum Klitplantage i 1992.

Mange funktioner

Det frivillige beredskab har mange opgaver, og de assisterer og afløser også det kommunale brandvæsen.

- Vi er omkring 85 frivillige for tiden. Det går rimelig godt med at rekruttere nye. Vi har en stor førstehjælpsgruppe, som altid kan bruge flere. Vores brandfolk har den samme uddannelse som andre brandmænd, og vi afløser da også brandvæsenet ved ferie, og mange af vores brandfolk bliver også deltidsbrandmænd i det kommunale brandvæsen, oplyser René Mosberg, kredsleder for den frivillige indsats i Frederikshavn.

40 års jubilaren har også haft en del kasketter på gennem årene.

- Jeg er instruktør i brand og holdleder i brand og redning. Desuden har jeg været instruktør på brandskolen i Hvims.

Derudover har beredskabet stået for samaritterne til blandt andet Dana Cup og på Ørnedalsbanen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...