VÆGTTAB: Danni Mikkelsen har tabt sig omkring 25 kilo ved at blive en del af Crossfit Frederikshavn og nu skal der tænkes ud af boxen

Få dage efter Coronavirussen for alvor lukkede Danmark havde Danni Mikkelsen fødselsdag.

- Hos Crossfit Frederikshavn har vi en tradition for, at når man fylder år skal man lave en bestemt øvelse, burpees, det antal gange, man fylder år. Så jeg lavede 43 purbees, som jeg filmede og lagde op i vores facebookgruppe for medlemmer af Crossfit Frederikshavn. På den måde holder vi kontakten selvom boxen, vores træningslokale er lukket.

Hvordan Danni og de andre cross-fit entusiaster holder humøret højt og bevarer motivationen til at træne, vender vi tilbage til, for vi skal lige kigge lidt nærmere på den forvandling Danni Mikkelsen har gennemgået.

Rigtig mange ved, hvem han er.

Han er kendt af fleste som musikeren, der har spillet et hav af koncerter på spillestederne i kommunen. Så der var nok mange, der ligesom mig kiggede overrasket og imponeret, da han en dag lagde et billede op på facebook af den nye udgave af sangeren og komponisten. En slank og veltrænet Danni, der gennem et år havde tabt 25 kilo. Præcis hvor mange kilo ved han ikke. Han holdt op med at veje sig, da vægten stod på 98 kilo, og i dag vejer han omkring 75 kilo.

- Jeg var blevet fed og ville i gang med at træne. Jeg havde prøvet crossfit tidligere og syntes, det var sjovt. Så jeg begyndte at komme på to hold om ugen, så tre gange om ugen og nogen gange er jeg oppe på fire hold om ugen. Jeg foretrækker holdene. Jeg er et socialt menneske og holder af at være sammen med andre til træningen. Det er kedeligt at træne alene, og jeg har ikke selvdisciplin til at få det gjort.

Han har det godt i den lettere udgave af sig selv. Kan nemmere bevæge sig sammen med sine børn og rører sig i det hele taget mere.

- Folk spørger om jeg også har været på slankekur. Det har jeg ikke, men jeg har i løbet af et år ændret mine vaner og fået sat en stopklods ind, så jeg spiser mindre. Jeg spiser stadig slik om aftenen men det er ikke længere 500 gram Familieguf, fortæller han og ler.

I denne Covid-19 tid kan han ikke mødes med de andre i centret på Knivholtvej. De er vant til at udfordre hinanden på den gode måde. De plejer at få instruktion på holdene af en coach. Så nu skal der tænkes ud af boxen bogstaveligt talt.

- Indehaveren af Crossfit Frederikshavn Brian Høj lægger blandt andet Workout of the day (WOD) ud online hver dag, hvor en af trænerne gennemfører den times træning, som vi plejer at have på holdene, fortæller Danni.

Brian Høj har bestemt sig for at alle skal have adgang til WOD-erne, og derfor ligger de på Crossfit Frederikshavns åbne Facebookside.

- Jeg tror, mange savner deres træning og kan have brug for inspiration til øvelser. Vores instruktører gennemfører WOD hjemme fra deres stue, og vi kan se, at 20-30 er med live og der, dertil kommer alle dem, der tager træningen på et andet tidspunkt, siger Brian Høj.

Der er også mulighed for medlemmer som Danni at få videoer med træningsforløb, hvor han forbedrer sin teknik. Han arbejder for eksempel med et strictly pullups program.

Og Brian Høj opfordrer folk til at bruge de ”redskaber” man har derhjemme. Sofaen kan bruges til andet at ligge på til armbøjninger og at sætte sig mellem to stole kan også bruges til at træne. Eller øve dig i at stå på hænder. Derved træner du stabilitet, balancen, din core, mave og skuldre, forklarer Brian Høj.

- Du kan også spurte op ad en trappe i 30 sekunder, holde 30 sekunders pause og gøre det ti gange. Så kommer pulsen op.

Man kan bruge naturen ligesom Danni gør. Kig dig omkring i skoven og find naturens egne træningsredskaber.

Danni kan også hashtagge crossfitvennerne bl.a. med #mincrossfitfamilie og #mereendfitness for på den måde at holde kontakt i en tid, hvor de ikke kan mødes.

Endelig kan man bruge de sociale medier til at lave virtuelle træningsfællesskaber.

- Hos crossfit har vi lige nu en burpeeschallenger kørende, hvor vi skiftes til at drille og udfordre hinanden til at finde en sjov sang. Hver gang de synge et bestemt ord skal vi lave en burpee. Det er rigtigt sjovt, og en god måde at holde hinanden op på at blive ved med at træne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...