Den varme sommer har været hård ved fodboldbanerne på Cup No. 1

FREDERIKSHAVN: Solen bager torsdag ned over fodboldanlægget på Fodboldvej i Frederikshavn, hvor Cup No. 1 allerede er i fuld gang - og hvor enkelte af finalerne for de yngste blev afviklet som de første.

179 hold og cirka 4000 ungdomsspillere fra hele 22 nationer har siden tirsdag morgen været i ædel kappestrid med hinanden.

At håbet har været grøn for alle er der slet ingen tvivl om, men som i al sport skal der findes en vinder og det betyder, at nogle af drømmene brister.

Men har man kæmpet bravt, så er det jo ikke en skam at tabe til en bedre modstander.

Også rammen for cuppen har haft et grønt håb - i hvert fald for banernes kvalitet.

Men her havde man ikke lige taget vejrguderne i ed, for den varme sommer har sat sit aftryk på fodboldbanerne, der næsten er helt udtørrede.

Det er dog et bevidst valg fra cuppens side, at banerne ikke er blevet vandet.

- Det ville være fuldstændigt miljømæssigt uansvarligt at bruge enorme mængder vand på, at vi kan få grønne fodboldbaner, siger formand for FfI Fodbold Anders Brandt Sørensen.

Så helt uanset, at Forsyningen i Frederikshavn faktisk har anbefalet alle at være tilbageholdende med vandforbruget og undgå at vande græsplæner, ville FfI alligevel have holdt sig fra at vande løs, selv om det naturligvis ville give nogle langt mere attraktive baner at spille fodbold på.

Men det ville sætte cuppen i et moralsk dilemma.

- Flere af holdene, kommer fra lande, hvor mangel på rent drikkevand er et seriøst problem. Hvis vi brugte 50.000 liter vand til hver af vores baner to gange om ugen, ville det være en direkte hån mod dem, siger Anders Brandt Sørensen.

- Sommeren i år har været unaturlig varm og tør, og det har vi ikke kunnet gardere os imod.

- Normalt regner der jo i Danmark om sommeren, og så kan vi næsten med statsgaranti love grønne baner, men man kan i øvrigt sagtens spille fodbold på de gule baner, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...