FREDERIKSHAVN: Den landskendte fodboldspiller Harald Nielsen, også kendt som Guld-Harald, har efterladt mange minder i sin fødeby Frederikshavn.

Nu hylder Restaurant Smørgåsen fodboldlegenden med et stykke smørrebrød udvalgt i tæt dialog med hans kone Rudi Nielsen.

- Harald elskede et stykke med fedt, gammel ost, sky og rå løg. Der måtte gerne være radiser til, og så skulle der selvfølgelig rom på. Han ville helst have mørkt rugbrød - ikke alle de kerner, som han kaldte fuglefrø.

Sådan lød inspirationen til det stykke smørrebrød, som Restaurant Smørgåsen har fået lov af Rudi Nielsen, Harald Nielsens enke, til at opkalde efter hendes mand.

- Vi er stolte over, at vi har fået lov til at opkalde vores populære smørrebrød med gammel ost efter vores lokale fodboldhelt, og vi har virkelig nydt den tætte, positive dialog med Rudi Nielsen, fortæller Louise Toft, som er restaurantchef på Restaurant Smørgåsen.

Fra mandag 8. april får Guld Harald sin faste plads på smørrebrødskortet. Bestiller man en Guld-Harald, får man et dekoreret stykke smørrebrød med gammel ost fra Asaa Mejeri (2,5 år) på mørkt rugbrød med fedt, rå løg, portvinssky, radiser og med rom hældt udover, som det hører sig til.

På Restaurant Smørgåsen anbefales altid særligt udvalgte drikke til hvert stykke smørrebrød. Typisk øl og snaps. Restauranten tilbyder således 112 forskellige spændende slags snaps, akvavit og bjesk.

Efter aftale med Rudi Nielsen anbefales Aalborg Porse Snaps til Guld-Harald, en rigtig specialitet inden for Aalborg Akvavits krydderfamilie.

Den har en let bitter men afrundet smag og er dermed den ideelle ledsager til den stærke ost. Harald Nielsen var dog, ifølge Rudi Nielsen, mest glad for en helt almindelig Rød Aalborg, lyder det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...