Fik sat hvidtjørn i Arena Nord Parken efter donation fra Tom Worum

FREDERIKSHAVN: På rad og række står nu fine små hvidtjørnetræer i Arena Nord Parken.

De er plantet af grønne børnefingre, der, med stor begejstring, hver har plantet et træ og bagefter sat navne-mærkat på netop det træ, de selv har plantet.

Hvidtjørnetræerne er doneret af Tom Worum, der har sin daglige gang igennem parken, og som tidligere har været ansat som gartner ved Park og Vej i Frederikshavn Kommune.

- Jeg går turen næsten hver dag, og har tit tænkt på, at her mangler træer og buske, som kan tiltrække insekter og fugle.

- Det er nok en arbejdsskade, jeg har, som tidligere gartner, men da jeg så en dag nød en is ved Sindallund og så på de flotte vilde hvidtjørn i det kuperede område, tænkte jeg, at det lige præcis var sådan nogle, der kunne tage sig rigtig godt ud i Arena Nord Parken, fortæller Tom Worum.

Tom har betalt de smukke hvidtjørn af egen lomme, og samtidig lavet aftale med Kommunen om, at han selv, med venners hjælp, vil pleje og vedligeholde dem.

Til at plante de små hvidtjørne, har Tom bedt om hjælp hos børnene i Børnehuset Mælkevejen, der er nabo til parken.

En udvalgt delegation mødte op, og sammen plantede de træerne med stor indlevelse og begejstring.

- Det var en rigtig hyggelig formiddag og jeg har virkelig nydt at plante de små træer sammen med børnene og fortælle dem om naturpleje. De levede sig virkelig ind i opgaven og kan nu følge med i, hvordan deres træer vokser, siger Tom Worum.

Fra Børnehuset Mælkevejen satte Josefine og de andre børn selv træerne i de små huller, Tom havde gravet til formålet - og hjalp bagefter med at trampe jord omkring.

Det bragte især glæde at sætte flotte navneskilte på træerne bagefter og nu kan børnene følge med i, hvordan træerne vokser - og om de tiltrækker fugle og insekter til parken.

Tom Worum, der tidligere været ansat som gartner ved Park og Vej i Frederikshavn Kommune, er i dag pensionist.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...