De to nordjyske virksomheder, Skagen Sandblæseri & Skibsservice ApS og By Signe, har i et samarbejde designet en ny kollektion af bæredygtigt arbejdstøj.

Skagen Sandblæseri & Skibsservice ApS og By Signe vil have os til at tænke bæredygtigt, når vi trækker i arbejdstøjet.

Idéen til det bæredygtige arbejdstøj opstod, da administrerende direktør Dennis Conradsen købte skitøj af genbrugsplast og efterfølgende læste en artikel i Nordjyske om Signe Rødbro og hendes bæredygtige tøjbrand. Der skulle dog gå to år før et samarbejde blev stablet på benene, og nu er TOIL ’N’ MOIL en realitet og klar til at tage kampen op med det konventionelle arbejdstøj.

Motivationen for at lancere kollektionen opstod internt i den nordjyske koncern Skagen Sandblæseri & Skibsservice ApS, der tæller knap 300 produktionsmedarbejdere, og som hovedsageligt beskæftiger sig med vindmøller.

Grøn energi

- Vi befinder os i en branche, hvor der er fokus på grøn energi, men hvor det er svært at finde en producent af bæredygtigt arbejdstøj, der er konsekvent, og som også kan håndtere genanvendelse og bortskaffelse af tøjet, siger administrerende direktør Dennis Conradsen.

- Der er blevet arbejdet benhårdt for at få projektet til at lykkes og for at finde leverandører og producenter, som lever op til vores krav. I TOIL ’N’ MOIL anvendes en håndplukket, økologisk bomuld fra det sydlige Tyrkiet, som afliver alle fordomme om, at økologiske materialer er mindre holdbare end konventionelle.

Han forklarer også, at behandlingen af det brugte arbejdstøj giver problemer i flere brancher.

- Tøjet smides væk, når en lynlås går i stykker, eller hvis tøjet er slidt. Det vil vi gerne lave om på.

Pantsystem

Virksomheden vil ikke blot udfordre produktionen af det konventionelle arbejdstøj men også måden, hvorpå man bortskaffer det. Et nytænkende pantsystem skal sørge for, at der er en gevinst forbundet med returnering af brugt arbejdsbeklædning.

- Vi ønsker at bevæge os fra den lineære til den cirkulære økonomi, og det kan vi blandt andet gøre ved at genanvende tøjet og øge dets levetid, forklarer den administrerende direktør for Skagen Sandblæseri & Skibsservice ApS.

- Vi håber, at vores tilstedeværelse kan inspirere andre virksomheder til at tage flere miljøbevidste valg til glæde og gavn for ansatte og ikke mindst klimaet, siger Dennis Conradsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...