Vores kommune har nogle af landets smukkeste naturperler

FREDERIKSHAVN: 2018 er et godt år for naturen i Frederikshavn Kommune.

Ikke bare fik kommunen titlen som Årets Friluftkommune, den kan også bryste sig af at være hjemsted for et af Danmarks skønneste natursteder.

Det afslørede Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, da Danmarks nye Naturkanon blev offentliggjort.

Blandt de udvalgte 15 finder man nemlig Toppen af Danmark, hvor både Grenen og Raabjerg Mile bliver fremhævet – og det skorter ikke på ros fra juryen i deres beskrivelse af, hvorfor lige netop de skal være med i Danmarks Naturkanon.

- Nordjylland kan noget, når det handler om danske naturoplevelser i den mere pompøse afdeling. Den type, der sætter sig i vores kroppe, så vi igen husker følelsen af at være en del af noget kæmpevidunderligt stort som menneske, skriver juryen på Miljøstyrelsens hjemmeside.

- Vi ved det, turisterne ved det og nu er det cementeret ved, at vi er med i Danmarks Naturkanon, siger borgmester Birgit Hansen.

I Turisthus Nord er der naturligvis stor begejstring over, at Grenen og Raabjerg Mile er blevet udvalgt til den nye Naturkanon:

- Naturherlighederne i vores område er helt unikke, og tusindvis af gæster fra ind-og udland rejser hertil året rundt for at opleve Raabjerg Mile og Grenen. Det nogle ikoniske naturområder, som bjergtager både børn og voksne. Jeg er stolt af, at så mange har stemt os ind i den nye Naturkanon, og jeg håber på, at det kan inspirere endnu flere danskere til at besøge vores smukke område, siger turistdirektør René Zeeberg.

Raabjerg Mile er et ganske særligt sted. Stedet rummer nemlig Europas største vandreklit, hvilket imponerede juryen.

- Raabjerg Mile er noget så sælsomt som et fredet monument over naturens ødelæggelse. Her bliver det ikke tydeligere, hvad der sker, når sandet får lov at fyge frit. Luk øjnene og lyt, skriver de.

Med udnævnelsen ligger der en direkte forventning om, at endnu flere vil besøge den smukke natur.

- Raabjerg Mile er i manges bevidsthed og det er et sted, man søger hen, fordi det netop er så specielt. Med den her udnævnelse kan man kun opfordre de, der endnu ikke har set stedet, til at besøge det – vi vil så gerne have gæster her i kommunen, siger Birgit Hansen.

Grenen fremhæves ikke kun for det lys, som Skagenkunstnerne har gjort så berømt, men også for de vilde havforhold og dyreliv, som stedet rummer.

- Naturfølelsen skal have ro til at forplante sig. Og det gør den, hvis du giver dig tid til at stå og betragte det særlige naturfænomen, når to have mødes, som Kattegat, der klasker op imod Skagerrak, bølge efter bølge på Grenen. Alt imens du suger lyset til dig sammen med synet af alle de havdyr og rovfugle, som øjet kan mønstre, skriver juryen.

En hyldest man bestemt er enig i på borgmesterkontoret.

- Det er fuldt fortjent, at Grenen er med i Danmarks Naturkanon. Her på toppen af Danmark har vi så varieret og særlig natur, som vi rigtig gerne deler med gæster og turister – både det, der er en del af Danmarks Naturkanon, og det, der ikke er, siger Birgit Hansen.

At Frederikshavn Kommune generel har smuk natur, bakker René Zeeberg fra Turisthus Nord bestemt også op om:

- Vi har en spændende variation af naturområder i Frederikshavn Kommune med smukke kystlandskaber, hedeområder, skov, plantager, strande og meget mere. Naturen i vores område har en høj attraktionsværdi for alle vores gæster.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...