Diabetikere kan få en tatovering på håndleddet ved Inkfestivalen

FREDERIKSHAVN: Der er tradition for, at der hvert år under Nordic Ink Festival er fokus på et velgørende formål. I år er valget faldet på Diabetesforeningen, og netop diabetes er noget, der allerede har vækket opsigt i tattoo industrien.

I april startede indehaveren af Royal Ink Tattoo i Hjørring, Jozsef Szikszai op med Lifeguard Tattoo Denmark. Bevægelsen er på verdensplan understøttet af hundredevis af tatovører, som alle tilbyder disse diabetes logo tatoveringer fuldstændig gratis til diabetikere, for at vise omverdenen deres medicinske betingelse.

I nødsituationer kan dette logo, som er placeret lige over håndleddet, informere om, at det er en person med diabetes som behøver hjælp. Deraf kommer navnet Lifeguard Tattoo. Tatoveringen består af logoet samt en bogstavs kombination, der viser hvilken type diabetes du har.

I år har Nordic Ink Festival valgt at lave et samarbejde med Lifeguard Tattoo Denmark, som kommer på festivalen og tatoverer gratis diabetestatoveringer både torsdag, fredag og lørdag 25. til 27. oktober.

Bevægelsen, der startede i Tyskland af den ungarske tatovør, Istuán Marton, er forholdsvis ny i Danmark, og i Arena Nord håber man på at kunne inspirere andre danske tatovører til at indgå i bevægelsen.

Man ved aldrig, hvornår uheldet er ude og denne lille tatovering på håndleddet giver redderne en værdifuld viden, når tiden er knap. Lifeguard Tattoo laver et beundringsværdigt arbejde. Det vil vi gerne støtte op om. Derfor har vi givet Jozsef og hans kollegaer muligheden for på Nordic Ink Festival at sprede budskabet om deres arbejde, så har du diabetes kan du komme og få tatoveret din “sygdom" på indersiden af håndleddet. Udtaler projektleder for Nordic Ink og Brew Festival Dorthe Brassøe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...