Mange sårbare borgere ønsker ikke at bevæge sig ud i byen, med fare for at blive smittet og mange butikker har valgt at lukke for adgang til butikken eller har begrænsede åbningstider. Derfor forsøger flere forretninger at holde gang i salget med salg fra en aktiv vinduesudstilling, Facebook, Instagram eller webshops, og lover samtidig at levere varen på adressen. Det kan dog være svært at nå udbringningen, når der ofte kun er én medarbejder i butikken, i det resten af staben er midlertidigt hjemsendt.

I et stærkt, fælles samarbejde mellem Handelsstandsforeningen FREDERIK og medlemsbutikker i byen, kan man nu tilbyde fælles, gratis udbringning af varer i hele postnummer 9900. Der udbringes fra tilmeldte medlemsbutikker, men dog ikke fødevarer og take-away. Varebilen er stillet til rådighed af Thomas fra Pedersen & Nielsen Automobilforretning.

Fredag havde følgende butikker tilmeldt sig den fælles levering.

Den Syvende Himmel, Frederikshavn Boghandel, Helsekosten, Intersport, KidsCoolShop, Lunderg FRH, Lædermagasinet, Mr. Klaus, Rosenborg Sko, Vero Moda og Vinspecialisten.

- Det er vigtigt, at vi i de her svære tider kan stå sammen og nyde godt af fællesskabet i foreningen fortæller Handelschef Dan Kobberup. Vi må bruge alle de midler vi har. Midtbyen er hårdt ramt i forvejen p.g.a gågaderenoveringen. Med det her fællesinitiativ, får de butikker der stadig vil holde åbent eller har en webshop, en mulighed for at give deres lokale kunder ekstraordinær service, i en ekstraordinær tid.

Der er ikke mange mennesker i midtbyen, men folk vil gerne ud i naturen og ud at gå, og derfor har fx sportsbutikkerne haft et ekstra salg af løbesko samt sports- og aktivitetsudstyr.

Vi er utroligt kede af at vores traditionelle og hyggelige Påskelørdag ikke kan arrangeres i år, og vi afventer endnu om vi kan afvikle vores fødselsdag med Open By Night i starten af maj.

Mere spændende er det dog, om der er lukket op for store arrangementer i starten af juni, hvor vi har den årlige Open By Night, der traditionen tro er en at være en stor byfest og handelsdag. Vi glæder os og ser allerede nu frem til tiden, hvor vi igen må gennemføre shoppingoplevelser i vores dejlige by slutter en forhåbningsfuld Dan Kobberup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...