Hjørring og Frederikshavn arbejder sammen i en fælles kunstalliance

HJØRRING: Kunstalliancen er et samarbejde mellem Frederikshavn Bibliotek og Hjørring Musiske Skole om at udbrede kendskabet til billedkunst for de 11-16-årige. Det begyndte sidste år og fortsætter i den kommende sæson 2019/20 med tre workshops i efteråret og tre afsluttende workshops i foråret 2020.

Gennem en række gratis workshops møder de unge billedkunsten og kommer selv til at arbejde med forskellige materialer og udtryksformer.

Kunstalliancen er opstået, fordi der i Frederikshavn og Hjørring kommuner er meget få tilbud om fritidsundervisning i billedkunst. I Frederikshavn er tilbuddene organiseret fra biblioteket, og i Hjørring tilbyder Hjørring Musiske Skole undervisning i billedkunst. De to kommuner er begge præget af geografiske udfordringer, hvor børn og unge – især fra yderkanterne af kommunerne kan have svært ved at nå ind til hovedbyerne for at modtage ugentlig undervisning. Samtidig forsvinder de praktisk-musiske fag i udskolingen, så der mangler et tilbud til de ældste elever i folkeskolen, som har lyst til at arbejde kunstnerisk og møde andre børn og unge med samme interesse.

Kunstalliancen har fået et tilskud fra Statens Kunstfond på godt 60.000 kr.

I denne sæson er temaet portrætter, og temaet anskues fra forskellige vinkler og med forskellige kunstnere som inspiration.

I løbet af efteråret 2019 bliver følgende workshops udbudt og afviklet i Hjørring Kommune:

Den 4. oktober er der workshop i Hjørring på Hjørring Musiske Skole med underviser Lina Franke Hedegaard. Der arbejdes med ”Grøntsagsportrætter” inspireret af den italienske kunstner Arcimboldo. Arcimboldo levede i 1500-tallet, og hans portrætter af hoffolk, adelige og kongelige, hvor frugt og grønt gjorde det ud for næse, mund, ører osv., er fantasifulde, fascinerende og inspirerende. Med grøntsagsknive og et væld af grøntsager eksperimenterer eleverne med at skabe deres egne grøntsagsportrætter.

Den 9. november er der workshop på Vendsyssel Kunstmuseum, hvor billedkunstlærer Lotte Dyrberg præsenterer eleverne for Jacob Rantzaus dramatiske værker. Eleverne lærer om portrætternes opbygning, om ligheden med den person, der portrætteres og om de personlige anekdoter, der ligger implicit i et værk. Lotte Dyrberg er uddannet i San Fransisco, hvor hun boede og arbejdede i en del år. I dag er hun bosiddende i Frederikshavn, hvor hun har sit eget galleri.

Den 16. november er der maskeworkshop på Hirtshals Bibliotek. Inspirationen kommer fra den irakiske kunstner Sadeq Jaffer, som skaber masker og kostumer. Sadeq Jaffer er kunstfotograf, og i sine billeder eksperimenterer han med identitet og køn. Det er ganske spektakulært i et land, hvor disse emner sjældent er til debat. Underviser er Lina Franke Hedegaard.

Alle workshops er for de 11-16-årige og er gratis, men man skal tilmelde sig på denmusiske.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...