KOMMUNEN: Turisthus Nord og Hjerteforeningen vil tilbyde gratis hjertestarterkursus hvert år.

At kunne betjene en hjertestarter kan ofte betyde forskel på liv eller død, og derfor har Turisthus Nord sammen med Hjerteforeningen i Frederikshavn netop haft nogle gratis kurser for deres medlemmer.

Der var god opbakning til kurserne i henholdsvis Skagen og Frederikshavn, så nu ønsker man at tilbyde det hvert år som opstart til turistsæsonen.

Der bliver heldigvis flere og flere hjertestartere rundt om i det ganske danske land og i vores byer.

Hvis ulykken rammer, kan hjertestarteren blive en forskel på liv eller død – og rent faktisk er der mange liv, som reddes på denne måde hvert år.

Men hvordan betjener man lige sådan en maskine og hvordan laver man hjertemassage? Dét kunne medlemmer fra Turisthus Nord og Hjerteforeningen lære noget om på nogle kursusforløb i Skagen og Frederikshavn. Hele 30 kursister var med i forløbet – og såvel Turisthus Nord som Hjerteforeningen i Frederikshavn har fået positive tilbagemeldinger. Det har nu ansporet til at gøre det til et årligt tiltag, og i Turisthus Nord håber man, at der kommer endnu flere med fra turisterhvervet næste år.

René Zeeberg, Turistdirektør i Turisthus Nord, udtaler: - Jeg er glad for at vi har kunnet tilbyde et gratis hjertestarterkursus til turisterhvervet i samarbejde med Hjerteforeningen. Det giver ekstra tryghed for vores gæster, når turisterhvervet kan redde liv med en hjertestarter, hvis en nødsituation skulle opstå. Vi har haft et godt samarbejde med Hjerteforeningen og det ser vi frem til at fortsætte det de kommende år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...