KOMMUNEN: MAN Energy Solutions i Frederikshavn har som et led i et virksomheds-skole samarbejde adopteret 2c.

Klassens første besøg hos MAN har grundet CV-19 været udsat flere gange, men under hensyntagen til skrap overholdelse af alle Corona retningslinjer, kunne Site Manager Thomas Leander og lærlingeansvarlig John Ditlev byde velkommen til et hold forventningsfulde og nissehueklædte elever, der glædede sig til at kigge indenfor i den store røde bygning med MAN logoet.

Forud for besøget var det aftalt, at faget billedkunst skulle være omdrejningspunkt for besøget, og eleverne havde derfor de sidste uger i klassen lavet julepynt, så de gik i gang med at pynte op forskellige steder på virksomheden.

I kantinen pryder flettede hjerter juletræet, og i receptionen hænger der kræmmerhuse og stjerner.

- Vi har i fremtiden brug for arbejdskraft, og der skal være nogen til at tage over, hvorfor vi skal tænke langsigtet i forhold til rekruttering.

- Vi vil gerne gøre os attraktive som virksomhed, og ved at indgå relationer fra tidlig skolealder ønsker vi at være med til at hjælpe den unge, når han og hun skal træffe det kvalificerede uddannelsesvalg, siger Site Manager Thomas Leander, der har glædet sig til elevernes besøg.

For eleverne er det stort at kunne komme indenfor på virksomheden, også selv om de endnu har til gode at få afprøvet de sikkerhedssko, som de ved, der er indkøbt til dem.

Næste besøg skulle gerne åbne for en tur rundt i produktionen og på kontorerne, og indtil da husker de alle helt sikkert den julegodtepose, som de fik med hjem i julegave af deres adoptivvirksomhed.

Overordnet er målet med samarbejdet, at eleverne får tætte relationer til det nærtliggende erhvervsliv, og samtidig understøtter undervisningen i et læringsrum, hvor eleverne får en oplevelse af at koble teoretiske færdigheder i en praktisk kontekst.

Samarbejdet koordineres af erhvervsplaymaker Tommy Lund Christensen, Frederikshavn Kommune og maritim lærlingekoordinator Anette H. Sørensen, MARCOD, og læringsaktiviteterne på det enkelte klassetrin opfyldes i tæt samspil med klasselærer Helle Thumann Frederiksen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...