Ny folder baner forhåbentligt vejen for endnu flere naturfriske brugere

FREDERIKSHAVN: Erik Holm Sørensen er en glad mand. Hans klippefaste tro på, at naturen kan forstørre roen i et uroligt sind har længst vist sine resultater og nu er alle socialpsykiatriske tilbud i kommunen sammen med behandlingspsykiatrien blevet indrulleret i projekt Frisk i naturen.

Ind til videre er det blevet til 290 ture ud i naturen med sårbare mennesker. Mange kommer med gang på gang og for hver tur skabes roen og overskuddet til at virke i fællesskabet.

Man kan formeligt se overskuddet vokse i takt med at roen indfinder sig.

- Jeg ser smil og jeg hører folk tale sammen og lave aftaler om at drikke en kop kaffe.

- Det kan man kun, hvis man har overskuddet, siger Erik Holm Sørensen.

Det giver vandringerne i naturen - og kan man ikke komme derud, så giver møder med udstoppede dyr og snakke om dem også et udbytte for brugerne.

Det kan man læse mere om i den nyudgivne folder, som man kan finde på kommunens støttecentre eller få, hvis man kontakter Erik Holm Sørensen selv.

I folderen kan man også få en indsigt i, hvad naturturene bibringer brugerne.

- Jeg kommer væk hjemmefra, får frisk luft, møder andre mennesker, får taget nogle fantastiske billeder, som vil hjælpe mig til at huske de forskellige ture, ny viden, spændende dyr og superflot natur. Turene hjælper mig, så føler jeg mig ikke helt så alene, fortæller Helle Andersen.

- Har jeg kaos i mit hoved, giver det ro at høre vandets rislen. Det gør mig godt at se en spire - at noget gror, fortæller Bo Søndergaard.

Eller vurderingen af betydning fra afsnitsledende sygeplejerske ved N7.

- Erik formår ved sin fortælling at holde patienterne i nuet. De oplever det som et frirum. Vi kan se, at det skaber fællesskab, som har en positiv indvirkning på miljøet i afsnittet, siger Kathe Kjær Lyng.

Derfor intensiveres arbejdet i Frisk i Naturen i 2019.

Naturturene fortsætter - men i tilgift arbejdes der med mange andre aktiviteter.

Det gælder eksempelvis en stand på Naturmødet i Hirtshals, hvor flere end 20.000 kommer forbi.

- Vi er med, og vi har vores egen stand. Det er vigtigt, at vi viser den vej, vi har oplevet til at finde ro, siger Erik Holm Sørensen, der fortæller at Frisk i Naturens brugere glæder til til at komme afsted.

- Jeg har fået Jan Michael Madsen til at forestå en række interviews med brugerne - og det glæder jeg mig til.

- Vi har også andre planer i støbeskeen - eksempelvis en fotobog, der udgives som en slags status på året der gik, siegr Erik Holm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...