Nu kan alle Fakta-kunderne kan selv scanne varer og betale med mobilen

FREDERIKSHAVN: Inden for et år vil kunderne i Coops butikker selv kunne scanne deres indkøb med mobilen, efterhånden som de ryger i indkøbskurven, og selv betale med mobilen på vej ud - uden om kassen.

For i SuperBrugsen og Fakta, tror man på, at fremtidens supermarked i langt højere grad er selvbetjent, fortæller Lars Rasmussen, kommerciel chef i Fakta.

- Det skal gøre det nemt og hurtigt for vores kunder, siger han.

I løbet af december blev det såkaldte Bip og Betal-koncept udrullet i de sidste butikker, så det nu er i alle 356 Fakta-butikker landet over.

Endnu er der ikke mange, der bruger det, erkender Lars Rasmussen.

- Vi har oplevet, at nogle kunder har brugt det, og de har været glade for det. Men det har også været svært at kommunikere om det, fordi det ikke har været ude alle steder.

- Men nu, hvor vi er ude i alle butikker, kan vi bedre markedsføre det og forhåbentligt få flere til at bruge det.

Hvordan det ser ud om fem år, tør han ikke spå om.

- Der er nok flere kunder, der bruger muligheden for selvbetjening, end i dag. Men så langt øjet rækker, vil vi stadig have mulighed for kassebetjening, siger Lars Rasmussen.

Ifølge Mogens Bjerre, lektor ved CBS, kan der godt gå en rum tid, før forbrugerne for alvor tager de nye muligheder til sig.

- Det er helt klassisk med ny teknologi. Der vil være en lille gruppe, der vil tage det til sig meget hurtigt. Og så er der en større gruppe, som ikke er helt trygge ved løsningen, siger han.

Mens danske detailkunder i flere år har kunnet benytte selvbetjeningskasser i for eksempel Føtex, er det første gang, man kan betjene sig selv med mobilen.

Hos Salling Group, der står bag kæderne Føtex, Bilka og Netto, barsler man også med planer om nye digitale løsninger til betaling, som man dog endnu ikke er klar til at afsløre.

Og den slags kommer der mere af, vurderer Dorte Wimmer fra konsulentvirksomheden Retail Institute Scandinavia, der rådgiver detailbranchen.

- Spørgsmålet er så bare, hvilken løsning der vinder, siger hun.

Samme vurdering kommer fra Mogens Bjerre. Udviklingen går mod flere selvbetjente og kasseløse butikker, også selv om stadig flere køber deres dagligvarer på nettet og slet ikke kommer i supermarkederne.

- Der er stadig en stor gruppe, som går i butikker og gerne vil vælge selv. Vi er en nation af mennesker, som ikke planlægger vores indkøb.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...