Kronprinsesse Mary indviede Hospice Vangen i Nørresundby, som er bygget og ejet af Trigon i Frederikshavn

NORDJYLLAND: Det var med kongelig deltagelse, da Nordjyllands nyeste hospice blev indviet torsdag formiddag.

Hospice Vangen i Nørresundby blev officielt indviet af H.K.H. Kronprinsessen, som klippede den røde snor ind til de splinternye hospicebygninger.

Hospicechef Anette Agerbæk er utrolig stolt og glad over, at Kronprinsessen ville deltage i indvielsen af det 2.499 kvadratmeter store hospice.

- Det har været en god dag. Vi har fortalt Kronprinsessen om alle de tilbud, som vi kan give de meget syge og terminale patienter, som får plads på det nye hospice. Hun var meget interesseret i at vide, hvordan vi arbejder med at lindre patienterne, siger Anette Agerbæk.

Hospice er bygget af Trigon i Frederikshavn som Region Nordjyllands første OPP-projekt (offentligt-privat-partnerskab). Trigon er OPP-kontraktleverandør og har dermed stået for opførelsen af bygningen og skal også stå for den efterfølgende bygningsdrift af det nye hospice.

Den nye bygning rummer 15 sengepladser til terminale patienter, og der er blevet plads til det palliative team fra Aalborg Universitetshospital, der arbejder for at lindre patienterne både fysisk, psykisk, socialt, eksistentielt og åndeligt. Derudover rummer den nye bygning hele den store frivillige organisationen, som er bygget op omkring hospicet.

I forbindelse med udviklingen af det nye hospice er der inddraget brugerperspektiver og forskningsbaseret viden om lindrende arkitektur, så hospicet i videst muligt omfang imødekommer alle brugernes behov.

Samtidig er der bygget med fokus på både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.

Det betyder også, at materialer, farver og udsmykning af bygningen er nøje udvalgt i forhold til bæredygtighed og i forhold til brugernes behov.

Den nye bygning er 2.499 kvadratmeter, og de 15 sengestuer er alle placeret med store vinduespartier ud mod fredskoven.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...