Byens kor leverede en klangstærk jubilæums-manifestation

FREDERIKSHAVN: Man siger så tit at sangen giver vinger - og der er noget om snakken.

Det vil alle de medvirkende og publikum, der lørdag var samlet i en stopfyldt festsal på Frederikshavn Gymnasium, helt givet skrive under på for her oplevede alle en klangstærk korisk manifestation som en symbolsk gave til Frederikshavn i anledning af 200 års købstadsjubilæet sidste år.

En lidt forsinket gave kunne man sige, men med fællesværket Også til næste år i bagagen, var vejen jo banet for at endnu en storfejring af den unge købstad.

Borgmester Birgit Hansen understregede i sin tale sangens betydning for fællesskabet og for den enkelte.

- Man bliver bare lykkeligere af at synge. Det er bevist, understregede borgmesteren.

Koncerten var blevet til i et parløb mellem Frederikshavn Gymnasium, gymnasiets egne kor og byen kor.

Fællesværker båret af 200 stemmer fyldte festsalen med kæmpe klang, som blendede fint ind med korenes egne præstationer og netop det gav koncerten bredde og alsidighed. Bag vellyden stod Banketten, gymnasiets Blandede Bolsjer, Bykoret, Fladstrandkoret, Mandskoret, gymnasiets Kammerpigerne, Nordstjerneskolens kor, Privatskolens kor, Seniorkoret, Tage Mortensens senior piger og gymnasiets og musikskolens pigekor Vox Øst bidrog alle til festlighederne, der foruden byen også havde komponisten og kormanden Tage Mortensen som omdrejningspunkt.

Lektor dr. phil. Peter Michael Lauritzen satte i en hyldesttale Tage Mortensen store betydning både for korlivet og for gymnasiet i et vitalt relief med fine beskrivelser og mindeværdige eksempler fra møder mellem de to.

Projektet blev styret af lektor Birgit Munch, som sammen med korfolk fra byen stod bag den store korsatsning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...