Frederikshavn på landkortet med GF Fondens nationale pris

FREDERIKSHAVN: Resten af Danmark kan lære af de gode erfaringer i Frederikshavn.

Her har man i fællesskab fundet en spændende opskrift på, hvordan cykling, trafiksikkerhed og integration i lokalsamfundet kan gå op i en højere enhed gennem hjælp til selvhjælp.

Det sagde formand for GF Fondens trafikpriskomite, Jesper Sølund, da han fredag i Frederikshavn motiverede, hvorfor adressen på den nationale trafikpris fra GF Forsikrings fond, havde postnummer 9900.

Prisen gives for et tværgående samarbejde mellem Park og Vej, Projekt og Integration, modtagerklasserne og AOF Sprogcenter Nord.

Projektet samarbejder med et cykelværksted, hvor en frivillig sætter cykler i stand og giver dem til integrationsborgere, der har transportbehov i nærområdet.

Med anerkendelsen følger 148.500 kroner, der blandt andet bruges til at formidle viden om sikker adfærd i trafikken til integrationsborgerne og til at dele erfaringerne med andre dele af landet.

Borgmester Birgit Hansen er meget glad for, at projektet høster denne anerkendelse og er ikke i tvivl om, at pengene nok skal blive brugt godt på at dele ud af erfaringerne.

Også GF’s lokale formand Jens Jørgen Vinther er en glad mand, fordi Frederikshavn med dette projekt evner at sætte kommunen på landkortet.

- Det er et virkelig godt og velbeskrevet projekt, som mange kommuner vil kunne lære af, sagde formanden.

Siden 2005 har GF Trafikpris hvert år præmieret trafiksikre aktiviteter over hele landet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...