Danmarks (måske) stærkeste øl forventes at være klar på flasker i nær fremtid

Der er skruet op for kuløren, sødmen og alkoholprocenten på Frederikshavn Bryghus, hvor brygmester Tom Schafferhans har eksperimenteret i nogle måneder med, at lave en gær der kan fremstille Danmarks stærkeste gærede øl. Han mener, han nu har fået lavet den rigtige gær.

- Jeg kan ikke garantere 100 % at det lykkes, men Tom har gæret til omkring 20 % i en kolbe på ”køkken-bordet” og nu har vi lavet 50 liter i vores ”forsøgsanlæg”, det ser rigtig godt og lovende ud, fortæller Lars Trie, der er indehaver af Frederikshavn Bryghus.

Tom Schafferhans startede i januar 2019 som brygmester på Frederikshavn Bryghus. Tom´s første øl hos Frederikshavn Bryghus blev den populære ”en ommer”, som blev brygget på hans første arbejdsdag, siden er der kommet flere til blandt andet de kendte Fladstrand Pilsner og Fladstrand Classic.

Tom Schafferhans der har en bryggeruddannelse med sig fra Berlin, hvor der kun brygges med vand, malt, humle og gær, har også brygget Frederikshavn Bryghus til dato stærkeste øl, som er en Dark Quarterer på 12,3% der i 2019 fik prisen som Årets øl på Øllets Dag i Fredericia.

Målet er, at få en stærk øl på 20% men som også skal smage godt. - Vi vil prøve hvor langt man kan presse alkoholprocenten op, uden at det gik ud over smagen, siger Tom, der allerede nu kan måle en alkoholprocent på 19% i prøvebrygget.

Danmarks (måske) stærkeste øl forventes at være klar på flasker i nær fremtid, hvor også navnet på det vil blive offentliggjort.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...