Floorball er en sport i vækst og med et stort potentiale. Frederikshavn Kommune har lige underskrevet en aftale, der giver landsholdene en base og sætter byen på Danmarkskortet som den danske floorball-hovedstad

FREDERIKSHAVN: Dansk floorball er i fremgang. Klubberne melder om stigende medlemstal og landsholdene opnår bedre og bedre resultater internationalt. Derfor skal landsholdene have en fast hjemmebane. Valget er faldet på Frederikshavn.

- Historisk er Frederikshavn et flagskib inden for floorball. Her ser vi de højeste medlemstal i forhold til befolkningstal, og så har vi stor erfaring med at afholde arrangementer i Frederikshavn, siger Per Stærk Larsen, der er sekretariatschef i Floorball Danmark.

En by med forstand på floorball

Fremadrettet skal alle landsholdskampe spilles i Frederikshavn, hvor den lokale klub har både dame- og herrehold i den bedste liga - faktisk vandt de begge DM ved sæsonafslutning 17/18. Her er rammerne til stede. Byen var blandt andet vært for VM i floorball for damer i 2007.

- Frederikshavn er floorball. Derfor er det oplagt, at toppen af dansk floorball skal spille kampe her hos os på toppen af Danmark, fortæller Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen, som understreger, at hun er glad for, at lige netop Frederikshavn blev valgt som hjemby for landsholdene.

- Det er vigtigt for os at vise, at vi - ud over det maritime, erhvervslivet og naturen, som vi er mest kendt for - også er professionel sport, sammenhold og fest. Og at vi glæder os til at byde spillerne og tilskuerne velkommen med den gæstfrihed, som vi sætter så højt i Frederikshavn Kommune.

Det danske landshold indvier Frederikshavn som fast hjemmebane i en miniturnering den 10. og 11. november i Arena Nord, hvor Danmark møder Norge. Kampene dækkes direkte af Danmarks Radio, der foreløbig sætter mere fokus på landsholdsfloorball i resten af 2018 og hele 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...