Sæsonåbning på Vendsyssel teater

HJØRRING: Sommerferien er slut på Vendsyssel Teater, og det er med stor begejstring og energi, at teatret nu tager hul på sæsonen 2019/20 med underholdning til både det brede og smalle publikum. Fredag 16. august skydes sæsonen i gang med en festlig eftermiddag.

Teaterdirektør Lars Sennels:

- Vi havde en begivenhedsrig sæson i 18/19 med meget flotte publikumstal, så det er klart, at vi glæder os til at give hele Vendsyssel flere oplevelser.

Og oplevelser bliver der mange af det næste års tid - sæsonkataloget fra Vendsyssel Teater afslører hele fire egenproduktioner, 16 gæstespil og 5 børne-/ungdomsforestillinger i denne sæson. Dertil kommer alle &-arrangementerne med foredrag, musik, stand-up, dans osv., og så bliver det en sæson, hvor Vendsyssel Teater redefineres på teaterlandkortet.

- Vi går et spændende år i møde – ikke bare på det kunstneriske plan, men også i forhold til, at vi fra årsskiftet ændrer status fra at være et ’egnsteater’ til det, man indtil videre, kalder et ’Paragraf 5-teater’. Det betyder, at Vendsyssel Teater de kommende fire år kommer direkte på finansloven, og at statstilskuddet øges med godt 3 mio. kr. årligt. Til gengæld skal teatret levere ny dansk dramatik og være endnu mere synligt. Vi glædes os til den nye status og betragtet det som en anerkendelse af det kunstneriske niveau og den tyngde og kapacitet, Vendsyssel Teater har, forklarer Lars Sennels.

Der er mulighed for at møde både skuespillere, instruktører og andre på scenen til fredagens arrangement, hvis hovedformål er at præsentere sæsonens repertoire, og ny dansk dramatik bliver atter et bærende tema. Og så er der naturligvis underholdning, bl.a. fra fire af teatrets lokale kerneskuespillere: Hans Holtegaard, Hanne Laursen, Jørgen Bing og Robin Haslund Buch.

Det er dramaturg, Anne Middelboe Christensen, der fra scenen styrer løjerne. Teatret er vært ved en fadøl og lidt lunt fra Teatercaféen Hos Uffe, og det hele foregår i og omkring Musiksalen.

Arrangementet finder sted fra klokken 16.30 til klokken 18.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...