Ruths Hotel og Restaurant Essens eksperimenterer med Knifholt Naturbrug

FREDERIKSHAVN: Et samarbejde mellem to nordjyske restauranter og Knifholt Naturbrug har taget sin start i kampen for at sikre de spisende gæster høj kvalitet og ikke mindst råvarer-overraskelser. På sigt med nye råvarer, som ikke før er dyrket i det nordjyske.

- Vores mad bliver jo som udgangspunkt aldrig bedre, end den kvalitet råvarerne som udgangspunkt, bliver leveret i. Derfor skal vi have råvarerne så friske som overhovedet muligt, siger Peter Frydkjær, der er køkkenchef på Ruths hotel.

Han fortsætter:

- Vi skal selvfølgelig hente de franske delikatesser til vores Brasseri i Frankrig, men de helt friske grøntsager skal vi helst pille op af jorden, den dag de skal spises, og så skal de være nordjyske.

Derfor er Ruths Hotel og Restaurant Essens gået sammen med Knifholt Naturbrug i et samarbejde, hvor de sammen dyrker grøntsager på “egen” mark og samtidig benytter muligheden for at eksperimentere.

- Der findes masser af spændende og velsmagende grøntsager, som vi ikke typisk dyrker i Nordjylland, eksempelvis jordmandler og sorte bønner. I vores samarbejde med Mette Tolstrup og John Mathiasen, der er henholdsvis landmand og ejer af Knifholt Naturbrug, har vi nu en aftale om også at eksperimentere og se, om vi kan dyrke nye spændende grøntsager, som vi kan forkæle vores gæster med i vores retter, siger Tonny Kristensen, indehaver af Restaurant Essens i Frederikshavn.

- Om kort tid går vi også i gang med en permakultur-have, som også får til formål at levere spændende nye råvarer til de to restauranter. Her bliver det eksempelvis blade og bær, der skal i fokus, ja også råvarer, jeg faktisk aldrig har hørt om, skal prøves af, fortsætter Tonny Kristensen.

- På Knifholt Naturbrug er vi virkelig glade for det her projekt, fordi et nært samarbejde mellem landmand og kokke, kan tilføre inspiration til vores fag og i sidste ende give nye oplevelser for de spisende gæster. Tonny og Peter har behovet og vi har lysten - og ikke mindst den bedste jord til projektet. Det er nemlig sådan, at god grøntsagsjord skal ældes, ligesom vinstokke, for at jorden bliver generøs nok til at levere økologiske grøntsager, som har smag og kraft - og det har markerne her på Knifholt, fortæller Mette Tolstrup.

- Om vi så kan efterkomme kokkenes ønsker til diverse eksotiske ønsker, ja det vil sæsonen og vores forsøg vise. Men en ting er sikkert - fra jord til bord med økologiske varer, der er trukket op af jorden samme dag, som de skal på bordet, det skal vi nok komme i mål med, siger Mette Tolstrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...