Kokkelever købte friskfanget fisk på auktionen og gik derefter i gang med håndteringen af dem

FREDERIKSHAVN: Som en del af kokkeuddannelsen på Scandic hotellerne i Danmark, skal eleverne med helt ud til Råvaren for at kende og forstå oprindelsen. Det giver en bedre forståelse for råvaren og arbejdet med den.

I sidste uge var kokkelever fra otte Scandic hoteller samlet i Frederikshavn, for at lære om fisk.

Det er fjerde gang arrangementet afholdes i Frederikshavn, og nu har alle 27 hoteller i kæden haft elever på kursus.

Dagen startede kl. 7, hvor kokkeleverne var med på fiskeauktionen i Strandby.

Her fulgte de først den daglige auktion og fik efterfølgende en gennemgang af fiskeriet fra Strandby og hvilke fisketyper der landes.

Herefter gik turen til Strandby Fisk, som er hovedleverandør af fisk til Scandics hoteller.

Her fik eleverne et indblik i produktionen og blev oplært i skære- og filetterings-teknikker af otte forskellige arter, samt fik et indblik i vigtigheden af at minimere spildet på fisken.

Det er vigtigt at eleverne har fokus på bæredygtighed og kvalitet.

Hotelkæden arbejder målrettet med bæredygtighed og bl.a. med minimering i brugen af plast. Sammen med Strandby Fisk har Scandic udviklet og indført nye emballager, som er 100 procent nedbrydelige.

Eftermiddagen blev brugt i køkkenet, med den fisk der var klargjort tidligere på dagen.

I små grupper var der frit spil, til at lave egne menuer bestående af to retter – og kreativiteten var stor.

De færdige retter, blev serveret med stor succes for 65 specielt indbudte gæster.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...