Fattige sydamerikanere sælger tyggegummi for at komme til Frederikshavn og spille fodbold

FREDERIKSHAVN: Cup No.1 - FfI’s ungdomsturnering i uge 28, får i år besøg af et hold fra Cop Colombia.

Det er et socialt projekt startet af colombianeren Hugo Florez: Give me an opportunity - a social project from Colombia.

De otte drenge og tre ledere fra Colombia har samlet penge ind til turen ved at sælge tyggegummi på gaden til 0,25 kr. pr. stk.

- Det sætter det lidt i perspektiv, når vi samtidig sidder og arbejder med hold fra USA, som har 14 forældre med, og hvor både spillere og forældre skal bo på hotel under hele cup’en, siger Jette Varmløse, cup-koordinator.

Hun er flere gange om ugen i dialog med to colombianske piger, der bor i København. Via den colombianske forening i hovedstaden har de samlet penge ind til de 11 deltageres togbillet fra København til Frederikshavn og retur, samt lidt penge, så spillerne kan få sig en is, mens de er her.

På vej hjem indlogeres spillere og ledere ved colombianske familier i København, der vil vise dem hovedstaden og give dem en ekstra oplevelse for livet.

Et firma i Midtjylland sponserer colombianernes deltagelse og FfI leder nu efter en sponsor, som vil give dem mulighed for en tur i Fårup Sommerland, mens de er i Vendsyssel.

Efter et katastrofeår i 2016 med blot 130 hold og et underskud på 600.000 kr. var Cup No.1 det år tæt på at blive den sidste, men i 2017 lykkedes det at vende udviklingen.

170 hold og et overskud på 150.000 blev facit efter 2017.

I år fortsætter den opadgående kurve.

- Vi forventer at nå 200 deltagende hold.

- Der kommer stadig en del tilmeldinger i maj og juni, og vi er tæt på målet, siger Jette Varmløse, der har afløst Henrik Andersen som cup-koordinator.

I øjeblikket er der tilmeldt hold fra Algeriet, Brasilien, Colombia, Danmark, Dubai, England, Estland, Ghana, Guatemala, Filippinerne, Indien, Madagaskar, Mexico, Nigeria, Norge, Peru, Polen, Portugal, Sverige, Sri Lanka, Tyskland og USA.

Cup No. 1 falder i år sammen med VM i fodbold i Rusland, og FfI arbejder på at få lov til at vise semifinalekampene fra VM på storskærm på Fodboldvej.

Til åbningen mandag 9. juli bliver der ekstra fodboldfest, når kunstneren Christian Svendsens statue af Frederikshavn største fodboldnavn nogensinde, Harald Nielsen, også kaldet Guld-Harald, afsløres på Harald Nielsens Plads ved Arena Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...