På Lokalavisen vil vi gerne fortælle om alt det, der bringer glæde og fornøjelse her i livet. Derfor vil vi opfordre alle vores læsere til at sende et billede af jer selv i gang med jeres hobby og skrive, hvorfor I holder af den og inspirere andre til at gå i gang.

Vi starter med billedvævning af Githa Jensen:

I min fritid har jeg altid arbejdet med håndarbejde, faktisk helt tilbage i min tidlig barndom, da var det mest strik og syning. Men er nu faldet for billedvævningen.

Det startede med, jeg ønskede mig en aktiv ferie og det fandt jeg på Læsø. Et kursus i at billede væve, med den skotske billedvæver Joan Baxter som underviser, det er helt tilbage i 2008. Den uge har ført så meget med sig, det bedste jeg har gjort for mig selv, med tilbage vendende sommerferie på Læsø med kursus i billedvævning.

Jeg blev helt bidt af det, for det er en god måde at finde en ro og en fordybelse i en ellers hektisk hverdag. Jeg finder en stor glæde i at skabe noget med mine hænder, og som kan komme til at ligne noget. Det som har overrasket mig mest er, at mine hænder ligesom selv finder ud af vævningen. Der er så mange muligheder i at billede væve, der er næsten ikke noget der kan blive forkert.

Jeg arbejder altid ud fra et billede, som jeg er nødt til at forenkle, da det er svære at få alle detaljer med i vævningen, men det er jo også det der er spændende ved processen, jeg bestemmer selv udtrykket, det er jo lidt lige som at male, her bruges der garn i stedet for maling.

Jeg har vævet flere portrætter, abstrakte billeder, men også noget med dyr og vand som jeg er meget fascineret af. Jeg føler nu for, at det er blevet min tur til at formidle kunsten ud i billedvævning, derfor har jeg igennem FOF Vendsyssel sat et kursus op her i februar.

Jeg vil glæde mig til at dele denne passion med andre, men også for at opbygge et fællesskab, hvor vi kan inspirere hinanden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...