Journalist Lars Halskov er til stede i Palads til forpremiere på dokumentar

Lørdag 7. marts kl.15.00 er der forpremiere i Palads Teatret på de to første afsnit i den nye dokumentarserie Scandinavian Star om den tragiske skibskatastrofe i april 1990.

Efter visningen vil der være Q&A i salen med journalist og forfatter Lars Halskov, som i 2015 udgav den anmelderroste bog ”’Branden - Gåden om Scandinavian Star”.

Lars Halskov - journalist Lars Halskov er uddannet som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole (1990 - 1994) og har arbejdet på Ritzaus Bureau og Berlingske. Han arbejder især med undersøgende og fortællende journalistik.

Siden 1996 har han været journalist på Politiken. Gennem årene har han været ansat på en række redaktioner: Erhverv, indland, udland, krimi, reportage og gravergruppe. Desuden har han haft jobbet som Læsernes Redaktør og har også været jourhavende med ansvaret for avisens søndagsmagasin PS. I flere perioder har han været udsendt som reporter til krise - og krigsområder, bl.a. på Balkan og i Afghanistan.

Den stort anlagte tv-serie SCANDINAVIAN STAR, som samsendes på DR, NRK i Norge og TV4 i Sverige fra starten af marts. I Danmark har serien premiere mandag d. 9. marts kl. 20.00 på DR 1.

Serien fortæller for første gang hele historien om Scandinavian Star - en tragisk beretning, som strækker sig over tre årtier. Den handler om personlige skæbner blandt de overlevende, og pårørende der mistede alt, om myndighedernes forsøg på opklaring, politisk magtspil og tre årtiers spekulationer om både passagerer, besætning, skibsejere og internationale forsikringsselskaber.

SCANDINAVIAN STAR indeholder bl.a. nye oplysninger og interviews med en række personer, der aldrig tidligere har stået frem. Serien er optaget over en næsten fire år lang periode og følger sagen helt frem til 2019. Omkring 120 interviews og researchture foretaget over hele verden - bl.a. i USA, Costa Rica, Puerto Rico, Filippinerne, Barbados, Canada, Norge, Sverige, Spanien, Portugal og Skotland - danner baggrund for seriens kortlægning af den tragiske mordbrand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...