Er klar til at tage de voksnes ansvar i kampen mod mobning

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn hører til blandt de kommuner i landet, hvor mobning fylder meget.

Men nu har 24 forældre til børn på fordelt på 10 af kommunens skoler skrevet under på kampagnen #DeVoksnesAnsvar på Børnsvilkår.dk for at vise, at de er klar til at stille op i kampen mod mobning.

- Med deres underskrift signalerer forældrene, at de vil tage ansvar for trivslen på deres barns skole. Det er meget positivt, siger børnefaglig konsulent i Børns Vilkår, Sanne Lind, der opfordrer endnu flere til at skrive under.

- Sammen kan vi skabe sunde fællesskaber og stoppe mobning - før det sker. Forældre og lærere spiller her en afgørende rolle, siger hun.

Gode intentioner rækker ikke alene i kampen mod mobning.

Derfor har Børns Vilkår og TrygFonden udviklet et trivselsredskab, der kan hjælpe forældrene med at sætte fokus på det gode fællesskab i klassen ved at drøfte forskellige dilemmaer.

- Redskabet er udviklet sammen med lærere, designet specielt til forældremøder og kræver ingen forberedelse. Vi håber, så mange som muligt har lyst til at gøre brug af det for at sikre et sundt fællesskab i børnene klasse. Mobning er meget nemmere at forebygge end at bekæmpe, understreger Sanne Lind.

8,9 pct. af eleverne i Frederikshavn Kommune oplever at blive mobbet ifølge den seneste trivselsmåling fra Undervisningsministeriet. Det er noget over landsgennemsnittet på 8,3 pct.

Forældre fra Privatskolen, Nordstjerneskolen, Ravnshøj skole og Strandby skole har skrevet under-

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...