Siden 1974 har DFDS været fraværende på ruten - torsdag aften lagde Crown Seaways til kaj i Frederikshavn

FREDERIKSHAVN: 14. marts i år lukkede Stena Line sin færgerute mellem Frederikshavn og Oslo.

Men fra torsdag 25. juni begyndte rederiet DFDS at sejle på samme rute, og omkring midnat blev den nye rute - Frederikshavn/Oslo - som rederiet drev frem til 1974, indviet.

For første gang i 46 år kan frederikshavnerne altså sejle med DFDS til Oslo.

Borgmester Birgit Hansen (S) var med i festlighederne, da færgen lagde til i Frederikshavn omkring midnat, og hun lægger ikke skjul på sin glæde over den nye rute.

- Det er en festdag. DFDS-ruten Frederikshavn-Oslo genoptages. Det er en stor dag for Frederikshavn Kommune. Velkommen til færgerne Pearl Seaways og Crown Seaways. Velkommen til alle dem, der gør sejladsen mulig. Og ikke mindst velkommen til alle, der vil benytte sig af denne fantastiske mulighed, siger Birgit Hansen.

Lars Hofmeister
Den nye rute vil også bidrage til turisme og handel i og omkring Frederikshavn og Oslo, lyder det.

Ifølge DFDS er målgruppen for den nye rute først og fremmest passagerer med et transportbehov. Faciliteter og oplevelsen ombord tilpasses målgruppen.

- Den nye rute vil også bidrage til turisme og handel i og omkring Frederikshavn og Oslo. Vi ser også frem til at byde velkommen til fragtkunder på ruten, siger Torben Carlsen, administrerende direktør i DFDS.

DFDS sejlede blandt andet med passagerer mellem Oslo og Frederikshavn på færgerne Akershus og Skipper Clement, men nu er det altså nyere færger, som tager over.

Det bliver ikke muligt at stå af i Frederikshavn, hvis man kommer fra København. Derfor er der tale om to ruter.

Den daglige afgang fra København bliver klokken 14.00 og fra Frederikshavn klokken 23.30 med ankomst klokken 09.00 i Oslo.

Fra Oslo sejler DFDS dagligt klokken 12.00 og ankommer i Frederikshavn klokken 22.00 og i København klokken 9:00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...