Corona-situationen har ramt FOF Vendsyssel, og betaler 735.000 kr. tilbage

VENDSYSSEL: - Det er da træls, det her. Både for de mange kursister, som havde glædet sig til vores arrangementer, for foredragsholderne og for os. Men vi vender tilbage, og det kommer ikke til at gå ud vores nattesøvn.

Det siger skoleder Kirsten Højrup fra FOF Vendsyssel, som har besluttet at aflyse efterårets og forårets højskolearrangementer med 20 forskellige foredrag rundt omkring i Vendsyssel.

FOF Højskolen fik i løbet af sommeren og det tidlige efterår 640 tilmeldinger, men tallet faldt til 490 da sæsonen nærmede sig. Og så tog Kirsten Højrup en hård beslutning.

- FOF Højskolerne henvender sig i høj grad til pensionister, som har tid til at gå til foredrag i dagtimerne, og der var mange, som meldte fra på grund af risikoen for corona-smitte. Vi havde ellers fået det op at stå med forsvarlige lokaler, hvor der var god plads til deltagerne, rundt om i Vendsyssel, men med faldet i deltagere og de nye tiltag fra regeringen, har vi valgt af aflyse det hele og se tiden an, siger hun.

Håber at være klar efter nytår

I sæsonen 2019-20, altså før corona-virussen meldte sig på banen, havde FOF Højskolerne 780 deltagere.

Hvis corona-situationen ser bedre ud senere på året, vil FOF Vendsyssel forsøge at sætte gang i FOF Højskolerne i vinteren og foråret 2021.

- Foredragsholderne er selvfølgelig trætte af at blive aflyst, men vi har mødt meget stor forståelse fra dem alle, og de siger enslydende, at de er klar, når vi er er det, siger Kirsten Højrup.

FOF Vendsyssel aflyser ikke sin undervisning i yoga, billedkunst, engelsk, musik og hvad der ellers er på programmet.

- Her har vi flyttet lidt rundt på det hele, så holdstørrelser og lokaler passer til corona-forholdsreglerne og i nogle tilfælde gjort holdene lidt mindre, Men vores øvrige aktiviteter fortsætter ... vi sætter gang i alt hvad vi kan, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...