220 deltagere startede fra Læsø færgen Margrethes bildæk præcis da den ankom til Vesterø havn kl. 9.20 lørdag morgen.

Dermed var Læsø Ultra 2019 skudt i gang, og de mange løbere blev sendt af sted på et løb med smukke naturoplevelser, men også med udfordringer.

Det var Rico Eiersted der sammen med Ole Nørmark Lind, der er indehaver af Strandgaarden Læsø, havde arrangeret løbet. - Det er et løb der har været længe undervejs, fortalte Rico Eiersted på færgen inden start. Idéen til løbet opstod for tre år siden da han besøgte øen og så muligeder for, at lave et anderledes løb, som han jo er kendt for, blandt andet med Coast2Coast og hyggeløb med overraskelser.

Læsø Ultra 2019 er et ekstremløb med tre distancer, hvor den længste rute er på 65 km. som sendte deltagerne hele øen rundt, hvor de bliver udfordret af øens natur. Ruten gik forbi Læsø Saltsyderi, det lille hus Danzigman strand, gennem Østerby og til Skovhytten, inden mållinien på Strandgaarden i Vesterø. Den hurtigste mandlige deltager på 65 km. turen var Michael Rasmussen, der gennemførte på 5 timer 51 minutter, og den hurtigste kvinde var Amalie Hauge Bengtsson, der gennemførte på 6 timer og 11 minutter.

En rute på 35 km. drejede fra midtvejs og løberne bevægede sig på tværs af øen, forbi saltsyderiet og skovhytten og ud mod nordkysten for, at følge klitterne, derefter fulgte de 65 km. ruten tilbage til mållinien.

Endelig var der en 1/2 marathon der fulgte ruten fra færgen på stranden, for dereftre at gå på tværs af øen op omkring Mejeriby, Skovhytten og øens landingsbane, hvor den mødte 35 km ruten, og fulgte denne mod mål.

Mange af deltagerne var kommet langvejs fra. Der var løbere fra Lolland, Amager, Åbenrå og Göteborg som havde hørt om løbet på Læsø, og havde valgt at bruge en weeekend på, at få skrevet Læsø Ultra på deres løbe CV. De utrykte alle stor begejstring for ruterne, der var lagt igennen de skønneste områder af Læsø og samtidigt kunne give dem både de oplevelser og udfordringer, som de fleste løbere der vælger denne form for ekstremsport søger efter.

Knap 50 venner og familie var fulgt med løberne som tilskuere og heppekor. hvor de kunne nyde naturen mens løberne kæmpede sig rundt på Læsø.

Allerede inden de sidste løbere var nået i mål, var Rico Eiersted og Ole Nørmark Lind i gang med at planlægge næste års Læsø Ultra.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...