Spaden stikkes i jorden om en lille måned

FREDERIKSHAVN: For knap et år siden mødte forretningsmanden Lars Trie tilfældigt diplombrygger Kent Boalth, og inden de skiltes var tankesættet til Frederikshavn Bryghus lagt.

Nu lægges så de første fysiske sten. Det sker når første spadestik til bryghuset tages i begyndelsen af juni.

- Det seneste lille års tid er gået med at finde egnede lokaler til bryghuset, men nu har vi valgt at bygge selv på Knivholtvej.

- Det giver os den store fordel, at vi kan få det lige som det passer os og tilpasse bygningen til vores bryganlæg, fortæller Lars Trie.

Forud er gået et solidt stykke arbejde med at skaffe investorer til bryghuset. Det er blandt andet sket ved salg af B-aktier til private og virksomheder.

Samtidig med Lars Trie har været på jagt efter egnede lokaler, har brygmester Kent Boalth haft travlt med at finde bryggeriudstyr, og den jagt sluttede i marts i Kina.

Bryggeri- og tappeudstyr er bestilt og klar til at blive afsendt i container med kurs mod Frederikshavn, så det ankommer, når det nye bryghus på Knivholt er opført.

- Du får det, du betaler for. Kineserne er rigtig dygtige. De laver bryggeriudstyr helt på højde med det, man kan få i Tyskland og Belgien, understreger Kent Boahlt, der i 10 år har været diplombrygger på Thisted bryghus..

- Og det anlæg vi får hjem er af meget høj kvalitet, fortæller brygmesteren.

Bryggeriets 600 kvadratmeter store bygning står klar, så bryggeanlægget kan installeres, når det kommer til Frederikshavn i september.

Den første bryg forventes at kunne blive sat over i Frederikshavn Bryghus’ egne lokaler i oktober.

Det skulle gerne være tids nok til, at en julebryg kan ledsage de første fire øltyper, Fladstrand Pilsner, Konsul Cloos Ale, Bangsbo IPA og Vendelbo Porter.

- Vi glæder os utroligt meget til at kunne skænke de første øl op for frederikshavnerne og for de mange turister, der årligt besøger byen, fastslår makkerparret Trie og Boalth.

Det er stadig muligt at købe B-aktier i Frederikshavn Bryghus. Salget af aktierne lukker dog 18. maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...