Cup No. 1 indbyder til hygge og masser af god ungdomsfodbold på Fodboldvej

FREDERIKSHAVN: Denne weekend har været virkelig hektisk på Fodboldvej. De sidste detaljer skulle på plads og nogle få sidste-øjebliks-aflysninger skulle håndteres, så turneringsprogrammet kom på plads under den nye virkelighed.

Men sådan er dagene før dagen altid.

Men som det ser ud nu, så er der styr på det hele siger en fattet koordinator Jette Varmløse, da vi drister os forbi kontoret på Fodboldvej søndag eftermiddag.

Enkelte hold kom allerede lørdag - og Jette Varmløse tog mod et hold colombianere ved midtnatstid.

Men i løbet af søndagen kom flere end halvdelen af holdene og blev behørigt indkvarteret,

De resterende dukkede op i løbet af mandagen tids nok til åbningskampen på stadion mandag aften kl. 19.

Som I nok har gættet drejer det sig om fodbold - ikke VM og præsident Putin, men Cup No. 1 og formand Anders Brandt - uden sammenligning i øvrigt.

FfI Fodbold er vært for den internationale fodboldturnering for 35. gang, og 185 hold har meldt sig under fanerne og de vil give hinanden kamp til stregen på banerne på Fodboldvej og Stadion og kæmpe for et fedt socialt fællesskab uden for.

Åbningskampen spilles mandag aften kl. 19 og så går turneringen ellers i gang tirsdag morgen, hvor alle er klar til at battle om cupmesterskabstitel.

For som i al anden sport drejer det sig om æren og dermed om at vinde.

Men Cup No. 1 drejer sig også om at vinde mere end hæder udi spillet.

Det handler om udviklende kammeratskab og i Frederikshavn næres det blandt andet gennem det gode værtskab.

Værtsfamilier er nemlig blevet et omdrejningspunkt for Cup No. 1, fordi det knytter de spillende hold endnu tættere til Frederikshavn og giver dem en ekstra dimension i oplevelsen

Og det understøtter cuppens satsområder - kvalitet og nærhed.

Målet er nemlig ikke at være den største, men gerne den bedste.

Sidste år deltog 173 hold er Cup No. 1. I år er det lykkedes at vokse til 185 og målet for 2019 er at stryge over de 200 hold.

- Vi holder fast i en cup, hvor nærhed, intimitet og kvalitet er i højsædet. Og derfor skal vi ikke forsøge at blande os med de store for så bliver det ikke muligt at favne de enkelte hold, som vi gerne vil, siger Jette Varmløse.

På alle parametre skal det være en fest at deltage i cuppen - med super mad i FFKcentret, gode overnatningsfaciliteter, og rum, hvor kammeratskabet kan trives i interaktion med de mange frivillige og alle fodboldinteresserede frederikshavnere.

- Da vi er under VM har vi derfor valgt at sætte storskærme op på Fodboldvej, hvor vi viser semifinalerne tirsdag og onsdag.

- Det er helt sikkert, at det vil kunne skabe en sand fodboldfest på Fodboldvej - og vi håber at rigtig mange boldglade frederikshavnere også kigger forbi og dermed skaber den gode stemning, siger Jette Varmløse.

Hun erkender, at det måske havde været en endnu mere medrivende fest, hvis nogle af semifinaleholdene havde cup-hold fra samme geografi.

Men med Brasilien og Rusland ude af semifinalerne kommer det ikke til at ske.

Men omvendt er alle stadig velkomne til fodboldfest på storskærm, når kampen mellem Frankrig og Belgien spilles tirsdag 20.00 og kampen mellem Kroatien og England spilles onsdag 20.00

- Det vil bare styrke fodboldstemningen så meget mere, hvis vi får fuldt hus på Fodboldvej, siger Jette Varmløse.

Hun håber at rigtig mange lokale vil kigge forbi - dels under kampene, men også i de sociale sammenhænge.

Ud over VM-semifinalerne gælder det bestemt også fredag 13. juli, hvor Østre Gasværk skaberne fest på Fodboldvej.

Har du lyst så får du lige nogle tidspunkter.

Tirsdag 10. juli til og med fredag 13. juli:

09.00 - 20.00 Fodboldvej: Cup No. 1: FfI Fodbold afholder international fodboldturnering for piger og drenge med mere end 180 hold fra over 20 lande

Fredag 13. juli:

13.45 - 19.00 Empire Stadium: Finalekampe Cup No. 1.

Lørdag 14. juli

09.00 - 18.00 Empire Stadium: Finalekampe Cup No. 1.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...