Elever på Frydenstrandskolen bed på, da lystfiskeri kom på skemaet

FREDERIKSHAVN: I nogle skoler har man valgfri fag i nogle timer og når man har en lærer som John Christensen på Frydenstrandskolen kan det nemt gå i fisk.

John fik nemlig en aftale i stand med Lystfiskerforeningen i Frederikshavn, så en eftermiddag i december var der fiskeskole.

En flok rare drenge fra 7. - 9. klasse var på besøg i foreningens klubhus og lærte lidt om lystfiskeri - og de skulle binde en flue.

For alle var det deres første forsøg, men det gik rimeligt for nogle - mens der var plads til forbedringer for andre.

Lærer John Christensen tog fint sig af de fremmødte - assisteret af Poul Krüger fra lystfiskerforeningen.

Lærer John Christensen har selv som dreng og ung haft en stor glæde ved lystfiskeriet - og det vil han gerne give videre til sine elever.

Denne ”fiske-skole-eftermiddag” bliver nok gentaget her engang i starten af 2019.

Lystfiskerforeningen håber også det kan give et nyt medlem og/eller en ung frisk hjælper til foreningens op gaver.

Prøv torskefiskeri fra kysten her i vinter. Torsken har haft det svært i mange år på grund af overfiskeri og belastning af havmiljøet - men bestanden er på vej op igen. Finder du et sted på kysten med dybt vand er der gode chancer for torsk om vinteren - og den er næsten altædende - selvom den på nogle dage ikke vil tage noget som helst. Med en spindestang på 9-10 fod og et solidt hjul samt pirke og blink på 15-50 g er du godt kørende. Torsken spiser også krabber, søstjerner, orme, snegle og småfisk - så medefiskeri på bunden kan også give fisk.

Ydersiden af den nye nordre mole i Frederikshavn forventes at blive en fin torskeplads ved vintertide - men lystfiskerne må ikke gå derud endnu - først omkring maj får vi den mulighed.

Af Henning Jakobsen Lystfiskerredaktør h.v.jakobsen@webspeed.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...