Her er der mange muligheder for idræt i naturen

FREDERIKSHAVN: Danskerne er vilde med at dyrke motion i naturen, og interessen for at komme ud og få mudder under løbeskoene eller vandsprøjt i ansigtet er støt stigende.

Andelen af voksne borgere, der dyrker idræt og motion i naturen. er steget fra 36 procent i 2011 til 44 procent i 2016, hvilket gør naturen til den mest populære idrætsarena i Danmark.

Det er første gang, at der bliver lavet en kortlægning af, hvor mange faciliteter, der er til rådighed i naturen til at dyrke idræt. Analysen viser, at de fleste kommuner har enten skov eller vandstrækning, som kan bruges til såkaldt outdooridræt som løb, mountainbike, ridning, kajakroning og windsurfing, men at der er mange steder, hvor outdooridrætten ikke bliver understøttet af faciliteter. Rapporten beskriver, at der generelt er et stort potentiale for at forbedre mulighederne for outdooridræt i kommunerne gennem flere faciliteter, dels for at styrke udviklingen i antallet af udøvere, og dermed folkesundheden, dels for at tage hensyn til naturen.

Både MBK og sejlsport

Optællingen af arealer og faciliteter til outdooridrætten er foretaget af Danmarks Idrætsforbund, og den viser, at ingen kommuner scorer maksimumpoint på alle parametre, men blandt de kommuner med flest arealer og faciliteter, der både understøtter skovidrætter som mountainbike, trailløb, orienteringsløb og rulleski, men også idrætsaktiviteter knyttet til vand som turroning, turkajak, sportsdykning, windsurfing og Stand Up Paddle ligger Frederikshavn Kommune på en samlet 4. plads.

Sammen med DGI har Danmarks Idrætsforbund en målsætning om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation, og derfor vækker det ekstra glæde, når kommunerne ikke kun rummer idrætsfaciliteter som badmintonhaller og fodboldbaner, men også rummer mulighed for idræt i naturen:

- Det er en fornøjelse at se, at der i Frederikshavn kommune blandt andet er mountainbikespor, sejlsportsfaciliteter og havbaner til open water svømning. Det er med til at sikre et bredt idrætstilbud til borgere og turister, og dermed bidrage til at understøtte visionen om at få verdens mest idrætsaktive nation og invitere endnu flere danskere ud i naturen for at dyrke idræt, siger konsulent i Danmarks Idrætsforbund, Casper Lindemann.

Lidt fakta:

Der dyrkes mere end 40 forskellige outdooridrætter i Danmark, og mere end en fjerdedel af disse er helt eller delvist afhængige af specialfaciliteter som for eksempel kabelbaner og mountainbikespor.

Idrætsaktiviteter knyttet til skov: Mountainbike, langrend, alpin, løb, crossløb, trailløb, orienteringsløb, biathlon, crossløb, mountainbikeorientering, trailorientering, rulleski, ridning, cross triatlon

Idrætsaktiviteter knyttet til vand: Konkurrenceroning, turroning, kapkajak, turkajak, kajakpolo, cross triatlon, triatlon, aquatlon, sejlads, Stand Up Paddle, windsurfing, surfing, open water svømning, vandski, wakeboard, kitesurfing, kajaksurfing

Top fem:

1. Bornholm

2. Silkeborg

3. Vordingborg

4. Frederikshavn

5. Viborg

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...