Branden i et elskab i forrige uge betød dog at kampene måtte spilles i Idrætshallen

FREDERIKSHAVN: Lørdag og søndag spillede Danmarks kvinde- og herrelandshold landskampe mod Norge i Arena Nord, som er landsholdets hjemmebane de næste 2 år.

Kampene var egentlig bestemt til afvikling i den store Arena-hal, men den brand som for to uger siden ødelagde et elskab, giver stadig problemer med lyset i hallen, og derfor var kampene flyttet til Idrætshallen.

Floorball Danmark startede weekenden med at fejre sin 30 års fødselsdag ved et fødselsdagsarrangement lørdag middag i foyeren i Arena Nord, hvor der var kaffe og kage til alle.

Formand Carsten Nymand Provstgaard kunne se tilbage på en fantastisk udvikling gennem de 30 år fra den spæde start med første klub i Aalborg, til nu hvor medlemstallet har rundet 10.000.

Aftalen med DR om streaming af de vigtigste nationale kampe samt landskampe har skabt ekstra opmærksomhed omkring sporten og DR sporten var også lørdag til stede i Idrætshallen.

Borgmester Birgit Hansen var også inviteret til fødselsdag, og hun roste i sin tale det gode samarbejde med Floorball Danmark og havde også en lille fødselsdagsgave med til forbundet.

Kvindelandsholdet spillede to meget tætte kampe mod Norge.

Lørdag endte kampe med 2-0 til Danmark mens man søndag fuldt fortjent måtte se sig besejret med 3-1. Til kampene var det to lokale spillere som løb med kåringen som dagens spiller. Lørdag var det Nanna Sørensen og søndag målmand Stine Moselund.

Herrelandsholdet var oppe mod det altid stærke norske landshold. Lørdag endte kampen fortjent med 5-3 i nordmændenes favør. Søndag bed danskerne mere fra sig, men måtte dog se sig besejret med 3-2. Andreas Glad scorede Danmarks mål til 3-2.

Frederikshavn var flot repræsenteret på begge landshold af spillere som enten spiller her nu eller som har fået deres floorball opvækst i byen. På Damelandsholdet deltog Malene Torp, Stine Moselund, Cecilie de Nardo, Kristine Sørensen, Ditte Søndermølle Larsen, Nanna Sørensen, Helle Grønbech, Jasmin Damm Henrichsen samt holdleder Mette Faurholt Nielsen.

På herrelandsholdet deltog Andras Glad, Kasper Kajgaard, Jonathan Velgaard Sørensen samt Jonas Nordheim.

For Damelandsholdet var det generalprøve inden der skal spilles VM i Schweiz i december og for herrerne venter der en spændende VM kvalifikation i Arena Nord, hvor Floorball Danmark i samarbejde med Frederikshavn Kommune og Arena Nord er værter for to puljer der spiller om kvalifikation til VM i Helsinki i december 2020. Fra den 30. januar til den 2. februar 2020 kan der opleves verdensklasse floorball.

I pulje A mødes holdene fra Sverige, Polen, Slovenien og Ukraine mens Danmark i pulje B skal møde Estland, Storbritannien og Island. Begge puljevindere kvalificerer sig til VM mens den 3. plads afgøres i en kamp mellem de to andenpladser.

Det bliver super spændende og en kæmpe oplevelse for alle der er vilde med floorball.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...