VM-kvalifikationen i januar viser toppen af poppen i floorball i Frederikshavn

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn og Arena Nord skal være værter for hele to puljer til VM kvalifikationen i floorball for mænd.

Kvalifikationen foregår 30. januar til 2. februar med fire hold i hver pulje.

Lodtrækningen har gjort at vi i Frederikshavn får besøg af måske verdens største floorballnation - nemlig Sverige.

Inna bandy er kæmpestort i Sverige, ja næsten på højde med Ishockey.

Sverige er iøjeblikket rangeret som nr. 2 i verden efter verdensmestrene Finland.

Lodtrækningen betyder, at der skal spille hele 16 landskampe mellem dem otte nationer – og puljeinddelingen er:

Gruppe A: Sverige, Polen, Slovenien og Ukraine

Gruppe B: Danmark, Estland, Great Britannien og Island.

- Det bliver utrolig spændende, og vi er allerede godt i gang med forberedelserne og organiseringen med alle samarbejdspartnere om arrangementet i Arena Nord. Det er toppen af floorball i toppen af Danmark, det kan kun blive rigtig godt, oplyser sekretariatschef Per Stærk Larsen.

De to puljevindere spiller finale søndag 2. februar, ligesom der spilles om alle øvrige placeringer søndag.

Hvis Danmark og Sverige kan leve op til deres placering på verdensranglisten, er de seedet til at mødes i finalen søndag.

Skulle Danmark ikke klare formentlig Estland og slutte på 2. pladsen, skal Danmark spille om 3.-4. pladsen, hvor kun vinderen går videre til VM, så der er virkelig lagt op til nogle spændende dage i Arena Nord med Floorball på højeste hylde.

- Floorball Danmark glæder sig over i samarbejde med lokale aktører i Frederikshavn at kunne vise verdenstoppen i floorball frem, i kampe om at kvalificere sig til VM i Helsinki december 2020.

- Vi er utroligt glade for vores gode samarbejde med Floorball Danmark, der nu virkelig får et internationalt snit, siger direktør Per Malmberg Arena Nord.

- Vi får slået fast at når vi skal vise floorball på højeste niveau, har vi i Frederikshavn rammerne og organisationen til at støtte op om forbund og den lokale forening vedsådant arrangement.

Billetterne til kampene sættes i salg snarest på Arena Nords hjemmeside, og man køber billet til en hel kampdag, som indeholder i alt fire kampe.

Som opvarmning til VM i Floorball spiller både Danmarks mænd og damer landskampe i Arena Nord lørdag og søndag den 9.-10. november 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...