Frederikshavnske skolebørn på opdagelse i de søde og de syrlige smagsnuancer, når de henover efteråret går på æblerov i skolekøkkenet

KOMMUNEN:

170.000 skoleelever fejrer det danske æble

2000 elever går på æblerov i Frederikshavn

Hvad er det egentlig, der er så særligt ved de danske æbler?Sammen med GoCook går 170.000 danske skolebørn på opdagelse i de søde og de syrlige smagsnuancer, når de henover efteråret går på æblerov i skolekøkkenet.

2000 børn og unge fra Frederikshavn Kommune går på æblerov i skolekøkkenet, når GoCook Smagekassen fra Coop efter efterårsferien lander i kommunen.

Sammen med 170.000 andre danske skolebørn skal de eleverne fra Sæby og Frederikshavn blandt andet bage søde æbleboller og give en italiensk æggekage et tvist med danske æbler.

Nordstjernen Skole deltager med 18 klasser, Sæbygård Skole deltager med 11 klasser og Frydenstrand deltager med 9 klasser.

- Vi oplever, at mange børn aldrig har været på æblerov, selvom Danmark bugner af æbler her i efteråret, og de er heller ikke helt klar over, hvor meget man kan bruge et dansk æble til.

- De kender bedst de søde, udenlandske æbler, men de danske æbler har meget mere knald på smagen, så de er fortrinlige i alt fra morgenmad til aftensmad - og naturligvis dessert.

- Børnene kan derfor blive mad-reddere ved at lære at bruge de mange danske æbler lige nu. Og så skal de naturligvis også smage æblerne og opleve, hvordan de kommer fra jord til bord, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook, Coops madprogram for børn og unge.

Og noget kunne tyde på, at det ikke kun er GoCook, der godt kunne tænke sig, at børnene lærte de danske æbler bedre at kende.

Skolerne har tilmeldt sig som aldrig før, så der i år er rekorddeltagelse med knap 7.500 tilmeldte klasser fordelt over hele landet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...