I denne tid hvor snakken går om butikker og restauranter kan overleve den nedlukning vi har, er det positivt at der ind i mellem dukker en god nyhed op.

Det er sket i Aalbæk, hvor et nyt spisested åbner onsdag i uge 19. Ikke i midtbyen, men på havnen i Aalbæk. Det er i den nedlagte fiskerestaurant, Per Ørvad Pedersen fra Skagen åbner sin restaurant under navnet Pers spisested. Det vil blive bevaret som en fiskerestaurant, og vil i første omgang blive menuer til take away, på grund af myndighedernes påbud.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med restauranten. Vi er i gang med at restaurerer og få malet op, fortæller Per Pedersen. Byens borgere har taget godt imod mig. Der har været mange forbi for at sige velkommen og høre hvornår jeg starter op.

Det er planen at fiskerestauranten skal have åben fra kl. 11.00 til 19.00 med gode frokostretter. Udvalget af retter bliver næsten det samme som i den tidligere restaurant. Stjerneskud, fiskefrikadeller, rejer og rejesalat, laks, sandwich, sild og hvad der ellers byder sig af friske fisk. Råvarerne vil han få fra Strandby, Hirtshals og med røgvarerne har han fået en aftale med Hyttels Røgeri i Hjørring.

- Der bliver også en børnemenu, samt en menu til dem der ikke spiser fisk, oplyser Per Pedersen. Men hovedvægten bliver fisk. Kaffe og kage byder jeg også ind med. Desuden har jeg fået spiritusbevilling tilført restauranten.

Spisestedet råder ikke over indendørs lokale til servering, så der er udeservering på terrassen, hvor der er plads til omkring 20 gæster. Desuden er der plads til ca. 20 gæster udenfor terrassen. Terrassen og butikslokalet bliver pyntet maritimt op, blandt andet med redningskrans med spisestedets navn på. Pers spisested får et personale til at varetage den daglige drift.

- På grund af de påbud vi har fået fra myndighederne, vil take away foregå ved at jeg kan have 2 personer inde ad gangen i butikken til bestilling. Derefter skal maden hentes ved døren på terrassen, oplyser Per Pedersen. Vi modtager også telefonbestilling. Hvis myndighederne lukker op for udendørsservering som det første, er vi klar.

Det er en 31 år gammel drøm der er gået i opfyldelse for Per Ørvad Pedersen. Han har altid ønsket sig en fiskerestaurant. Tidligere har han arbejdet hos Cosmos Trawl, Ruth´s Hotel som vicevært, et par gange i Norge og kedelpasser ved FF.

- Jeg forsøger at have Pers spisested åbent alle dage og så må vi se til efteråret, om det kun skal være fra onsdag til lørdag, fortæller Per Pedersen. Det hele afhænger af hvordan det går.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...