Arbejdsmarked: Job til 200 ledige på 16 måneder

Et tæt samarbejde mellem Jobcenterets Virksomhedsservice Frederikshavn og Danish Crowns slagteri i Sæby har fået næsten 100 arbejdsløse integrationsborgere i arbejde.

Da Danish Crowns slagteri i Sæby i sommeren 2017 kunne se frem til at få 10.000 ekstra grise til slagtning om ugen, stod man med en udfordring. Der var akut mangel på hænder. I et tæt samarbejde med Frederikshavn Kommunes jobcenter er det dog lykkedes at finde jobs til næsten 200 ledige - næsten halvdelen er integrationsborgere.

- Det er en god blanding af dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere og integrationsborgere, hvoraf de fleste kommer fra Afrika og i år fra Eritrea i særdeleshed, siger teamkoordinator ved Jobcenterets Virksomhedsservice i Frederikshavn, Steffen Larsen.

I alt 97 integrationsborgere har fået job ved Danish Crown i Sæby. Det er personer, som har boet i Danmark i under fem år, og for de flestes vedkommende er det første gang, de har et fuldtidsjob i Danmark.

- Nogle af dem har måske haft sæsonjobs i rengøring eller lignende, men det er første gang, de er fastansat i et fuldtidsarbejde. Jeg synes, at Danish Crown har taget et kæmpestort socialt ansvar i alt det her. De har ansat mange ledige som har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Steffen Larsen.

Mailen eksploderede

I løbet af det seneste år har Danish Crown i samarbejde med jobcentret i Frederikshavn Kommune afholdt fire introdage for interesserede - og interesserede var der rigeligt af. I alt mødte mere end 300 personer op i Sæby til en virksomhedsintroduktion og individuel samtale.

- Interessen har simpelthen været overvældende. Der kom mange, mange flere end forventet, og de fleste var bare ivrige efter at komme i gang, siger Charlotte Vollmer Lange, HR Koordinator ved Danish Crown Sæby.

- Noget af det gode ved integrationsborgerne har været, at de har haft en fantastisk tilgang til det at få et job. Har vi fortalt om introdagene til fem personer, så dukker der typisk 30 op på dagen. Mailen på jobcenteret eksploderede med henvendelser, siger Steffen Larsen.

Efter samtalerne fulgte et seks ugers opkvalificeringsforløb på slagteriet, som sluttede med, at næsten alle blev tilbudt fast arbejde i Sæby.

De mange nye ansigter er kommet fra hele Nordjylland. Med Jobcenterets Virksomhedsservice Frederikshavn som tovholder har både Hjørring, Jammerbugt, Brønderslev og Aalborg Kommune bidraget med arbejdskraft til slagteriet. Men også kommunerne syd for fjorden, Rebild, Skive og Syddjurs er der kommet folk fra.

- Samarbejdet med Frederikshavns Kommune har været virkeligt godt. Kommunen har været enormt serviceminded og har reageret meget hurtigt på vores henvendelser, siger Charlotte Vollmer Lange.

De rigtige medarbejdere

Ifølge Steffen Larsen fra Jobcenterets Virksomhedsservice i Frederikshavn har samarbejdet været en kæmpe succes, og det skyldes, at man har været meget dygtig til specielt én ting: Forventningsafstemning.

- Vi har talt meget om, hvad Danish Crown forventer af medarbejderne, og hvad vi i kommunen havde af relevante ledige kandidater til stillingerne, så vi ikke talte forbi hinanden i processen. På introdagene har der været videofilm om arbejdsgangen og individuelle samtaler for at sikre, at der kun kom ansøgninger fra motiverede personer, som også havde de fysiske forudsætninger for at kunne klare jobbet, fortæller Steffen Larsen og tilføjer:

- Det er vi faktisk lykkedes med. Vi har været gode til at finde de rigtige medarbejdere og motivere dem til at tage jobbene. Det kan vi også se på frafaldet, som har været meget lavt.

På det seneste hold, Danish Crown havde gennem et praktikforløb, fik 29 ud af 31 tilbudt fast job. Det svarer til et frafald på godt seks procent, og det er en del lavere, end Danish Crown turde håbe på.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...