Lancerer nu FIK Elite Hockey Academy

FREDERIKSHAVN: FIK Elite Hockey Academy er navnet på Frederikshavn Ishockey Klub’s nye talentprogram for unge ishockeyspillere, med ambitioner om at blive elitespillere.

FIK er et af Dansk Ishockey Unions kraftcentre for talentudvikling og med det nye Academy bygger FIK på i forhold til talentarbejdet.

- Vi har en klar målsætning om fortsat at være toneangivende i forhold til talentudvikling i Danmark, hvilket kræver løbende udvikling af vores aktiviteter. Med FIK Elite Hockey Academy og vores samarbejde med svenske Frölunda bygger vi yderligere på og sætter handling bag ambitionerner, lyder det fra FIK’s formand, Søren Klyvø.

- Vi skal kontinuerligt levere spillere til internationalt senior elite niveau og her er samarbejdet med Frölunda afgørende.

Fokus på udvikling af den enkelte spiller er et helt afgørende element på Academy.

Træningsmodellen udvikles løbende med inspiration fra blandt andet Frölunda, som har Europas mest succesrige ishockey talentprogram målt på antal NHL drafts og som hvert år leverer senior elite spillere.

FIK Elite Hockey Academy samarbejder aktivt med Frölunda og Academy spillerne får i løbet af sæsonen mulighed for at træne med hos Frölunda, lige som trænere fra den svenske klub vil deltage i Academy træninger i FIK.

Dette samarbejde åbner helt nye muligheder for de spillere, der har potentiale til at nå det højeste niveau.

FIK Elite Hockey Academy indeholder en mulighed for at bo tæt på både uddannelse og ishockeyhallen.

I samarbejde med Vendsyssel SportsCollege tilbydes fuldt møblerede værelser med eget bad, TV og internet samt fælles motionsrum og mulighed for fuld forplejning.

Uddannelse er helt centralt for Academy spillerne og også her spiller Vendsyssel SportsCollege en helt central rolle i koordineringen af Academy aktiviteterne med folkeskoler og ungdomsuddannelser, så der skabes plads til de mange timer med fokus på ishockey samtidig med at den enkelte spiller kan prioritere sin uddannelse.

Den nye sæson er allerede startet for de første spillere på FIK Elite Hockey Academy.

Blandt de flere end 20 spillere, som indtil nu er optaget, findes både lokale talenter samt spillere fra resten af Danmark og fra udlandet.

Træningerne varetages blandt andet af Vjaceslavs Fanduls, som netop er ansat som fuldtidstræner i FIK.

Vjaceslavs Fanduls har selv været fuldtidsprofessionel ishockeyspiller og har de seneste 10 år med succes trænet ishockeytalenter i blandt andet Finland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...