Ejeren af Skagen Stadion og festivalen er meget glade for samarbejdet, og i år oplever festivalen, at langt flere booker plads på plænerne

SKAGEN: - I år kan vi se, at vores festivaldeltagere har taget imod tilbuddet om camping på stadion. Der bliver mindst dobbelt så mange som i fjor på pladsen. Vi har allerede solgt 100 pladser og i år har vi plads til 220 enheder og på sigt kan vi udvide med flere pladser.

Det fortæller formanden for Skagen Festival Lis Jensen, som netop har indgået en aftale om at festivalen laver campingområdet på en del af Skagen Stadions plæner de næste tre år.

Aftalen er indgået med fonden for den selvejende institution Skagen Stadion som Lars Tesgaard er formand for. 2019 er tredje år, hvor man kan slå teltet op, parkere campingvognen eller ens mobilhome og

alle personer over 12 år, som bor på Festivalens campingpladser, skal have købt mindst én billet i forsalg.

Men hvis man har købt billet til festivalens koncerter, så kan man allerede tjekke ind om søndagen, som festivalen starter om torsdagen.

- Vores idé med at åbne søndag er, at gæsterne bruger dagene op til festivalen til at se området, gå på stranden, på museerne og i det hele taget gøre brug af de mange tilbud, der er i Skagen.

De skal så være ude mandag middag, fordi den mandag i uge 28 starter fodboldskolen på stadion.

Festivalen og fonden d.v.s. ejeren af stadion er så glade for samarbejdet, at man har fundet penge til at indlægge strøm på 50 pladser i år, og hvis efterspørgslen og der er økonomi til det, kan Lis Jensen og Lars Tesgaard forestille sig, at flere kan købe pladser med strøm i fremtiden.

Samtidig er det en balancegang, for de har intet ønske om at konkurrere med byens campingpladser.

- Vores campområde har vi, fordi vi ved fra gæsterne, at der er fyldt op på vores campingpladserne i byen, og for os handler det om, at festivaldeltagerne kan overnatte og få et bad. At de så mødes og hygger sig og spiller guitar omkring bålhytten, fordi mange kender hinanden og mødes på festivalen, det er jo hyggeligt. Men formålet for os i festivalen er, at de skal ind til byen og havnen og deltage i festivalen, understreger Lis Jensen.

De to formænd har i sagens natur ikke stået for arbejdet med campområdet før, under og efter festivalen. Det har Birgit Hansen fra festivalen og Mogens Larsen fra fodboldklubben.

- Vi vil gerne rose de to og desværre har vi mistet Mogens Larsen, der er gået bort. De har sørget for at få hele arbejdet med at få stadion-camping til at fungere på bedste vis, siger Lars Tesgaard.

For stadion handler det om at passe på banerne, så de kan bruges lige efter festivalen. Der skal ikke ligge kapsler eller glasskår i græsset.

- Vi passer på området, og hvis der i år bliver regnvejr bliver der lagt køreplader ud, siger Lis Jensen, der ligesom Lars Tesgaard satser på at aftalen bliver festival og stadion kommer til at fortsætte i mange år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...